Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Жовтня 2019, 19:04
Версiя для друку


Ми працюємо, щоб люди ставали ближчими одне для одного, - Владислав Криклій

27 Жовтня 2019, 19:04

Міністр інфраструктури Владислав Криклій, Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, Тимчасово повірений у справах США Вільям Тейлор, Голова Правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, Керівник Української академії лідерства Роман Тичківський привітали пасажирів поїзду «СХІД можливостей», який відправився сьогодні, 27 жовтня 2019 року, з Центрального залізничного вокзалу Києва.  

350 молодих людей з 24 областей України та АР Крим рушили на першому рейсі додаткового складу потягу Київ-Маріуполь на Молодіжній форум «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні», що проходитиме в рамках Інвестиційного форуму Re: Think Invest in Ukraine у Маріуполі.

Владислав Криклій побажав учасникам форуму яскравих вражень та змістовної роботи під час форуму, та зазначив, що Міністерство інфраструктури має амбітні плани  поєднати українців зручним та якісним сполученням усіма видами транспорту.

Брендинг поїзда, яким молодь їде на Схід, покликаний привернути увагу до кампанії «СХІД можливостей», яка закликає Україну реалізувати можливості Сходу, символізує зародження нових змін, початок нових процесів та підходів. І роль молоді у цій справі має стати ключовою. 

 З 27 жовтня Укрзалізниця запустила в рейс другий склад поїзда нічний експрес № 10/9 «Київ – Маріуполь», маршрут поїзда став щоденним. Поїзд сформовано із 10-ти вагонів після капітально-відновлювального ремонту, який Укрзалізниця виконала цьогоріч у 6-ти власних депо. «КВР дозволяє подовжити термін експлуатації вагона на половину його життєвого циклу – вагон можна буде використовувати на 14 років більше при нормативному терміні служби 28 років», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

У поїзді 3 плацкартні, 6 купейних вагонів та 1 вагон типу СВ. На капітально-відновлювальний ремонт 10 вагонів, із яких сформовано поїзд Київ – Маріуполь, Укрзалізниця витратила понад 140 млн грн з ПДВ.



ВСІ Новини