Міністерство інфраструктури України


Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучили російські навігаційні карти на води України зі своїх каталогів, - Владислав Криклій

6 Листопада 2019, 10:45

Російська Федерація незаконно реалізовувала морські електронні навігаційні карти (ЕНК) на територію України, чим створювала загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях. Російські карти на територію України розпочали виробляти та реалізовувати на міжнародному ринку  ще в 2008 – 2012 рр. Ситуація загострилась після анексії Криму.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зазначив, що завдяки роботі Держгідрографії, досягнуто принциповий результат: «Регіональні центри електронних карт Міжнародної гідрографічної організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучають російські карти зі своїх каталогів задля забезпечення безпеки судноплавства в Азовському і Чорному морях та дотримання і виконання резолюції Генасамблеї ООН А/Res/68/262», - заявив Міністр.

«Ми вдячні міжнародному співтовариству за  підтримку України. Анексія Криму, незаконне будівництво та експлуатація мосту у Керченській протоці – ці дії Російської Федерації не тільки порушують суверенітет та територіальну цілісність України, а й створюють загрози у забезпеченні безпеки  судноплавства в Азовському і Чорному морях. Ми сподіваємось на подальшу увагу всіх країн світу до цієї проблеми», - зазначив міністр інфраструктури України.

Керівник Гідрографічної служби Сполученого Королівства Великобританії Тім Лоув у своєму листі зазначив, що Сполучене Королівство і наші партнери з Європейського Союзу не визнають незаконної анексії Криму Росією: «Гідрографічна служба Сполученого Королівства (UKHO) є агенцією, що підпорядковується урядові Сполученого Королівства та дотримується політичного курсу, який ґрунтується на курсі ЄС щодо невизнання контролю Росії над Кримом. Курс ЄС передбачає, що держави-члени, міжнародні організації та спеціалізовані агенції не визнають жодної зміни статусу Криму або чорноморського портового міста Севастополь та утримуються від дій або відносин, які можуть тлумачитись як визнання (відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» (А/Res/68/262)). Політика уряду Сполученого Королівства залишиться незмінною після виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31274.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове