Міністерство інфраструктури України


Оголошено тендер на будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі, - Владислав Криклій

26 Листопада 2019, 22:32

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області оголосила тендер на визначення підрядної організації для будівництва об’єкту  «Автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь «Під’їзд  до  о. Хортиця».

У 2020 році, після визначення переможця тендеру, розпочнеться будівництво першої черги об’єкту - 21 штучної споруди, в тому числі двох мостів через р. Дніпро із виїздами на Прибережну магістраль та проспект Соборний.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком визначено завдання - добудовати Запорізькій міст протягом 2-3 років.   Міністерство та Укравтодор працюватимуть, щоб завершити будівництво першої черги мосту за два роки. Міністерство інфраструктури також працює над проєктами мостів у м. Миколаїв та м. Кременчук.  

Голова Укравтодору Олександр Кубраков підкреслив, що проєкт будівництва Запорізького мосту є одним з пріоритетних у роботі агентства. Спорудження забезпечить проїзд з Правобережної частини міста через р. Дніпро та о. Хортиця по трьох  полосах  руху мостовими переходами.

Довідково:  Будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро у м. Запоріжжя розпочато у 2004 році.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.09.2011 № 928 за пропозицією Запорізької міської ради об'єкт незавершеногобудівництва "Автотранспортнамагістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжя" передано з комунальної у державну власність з віднесенням до сфери управління Укравтодору.У зв’язку із відсутністю сталого фінансування на реалізацію даного проєкту, роботи виконувалось з перервами та дуже повільними темпами.

У квітні 2017 року інспекцією ДАБІ у Запорізькійобласті видано припис №10 від10.04.2017  «Про зупинення будівельних робіт через невідповідність окремих збудованих конструктивів  затвердженій проектно – кошторисній документації, а у вересні 2017 року анульовано дозвіл на виконання будівельно - монтажнихробіт на об’єкті.

Для відновлення будівництва  об’єкту  необхідно було відкоригувати проєктні рішення на стадії «Проєкт».

31.10.2019 р., завершено коригування стадії «Проєкт» та  затверджено у встановленому порядку.

Автотранспортна магістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжі загальною протяжністю  9,1 км включає 26 штучних споруд, у тому числі 2 позакласні мости: вантовий міст через р. Дніпро довжиною 660 м і висотою пілонів 166 м та міст через річку Старий Дніпро  довжиною 340 метрів.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31339.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове