Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Листопада 2019, 15:20
Версiя для друку


У другій половині 2020 року ми розраховуємо на кошти митного експерименту, які плануємо спрямувати в тому числі на мости,- Владислав Криклій

29 Листопада 2019, 15:20

29 листопада 2019 року Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває із робочим візитом в Івано-Франківській області.

В рамках візиту Міністр інфраструктури разом із головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем оглянув дорожню інфраструктуру області: міст через річку Чечва у с. Довге-Калуське, будівництво моста в с. Боднарів через річку Луква, а також місце будівництва нового моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки по вул. Хіміків – Надрічній в м. Івано-Франківськ.

Міністр інфраструктури зазначив, що 60% мостів на автомобільних дорогах державного значення в Івано-Франківській області побудовані до 70-тих років минулого століття і потребують ремонту.

Оглядаючи міст через річку Чечва у с. Довге-Калуське, Міністр інфраструктури позитивно оцінив відновлення мосту, що відбулось у швидкі, стислі строки: «За 3 місяці роботи вже на завершальній стадії і ми знаємо, що при бажанні, при правильній координації всіх задіяних сторін – все можливо. У нас є подібний досвід на Сході України, де рекордними темпами була відбудована дорога Запоріжжя-Маріуполь, де ми робили по 2 кілометри в день. Я переконаний, ми можемо довести, що і мости можна швидко будувати. А це той фундамент, який дозволить розвивати і туризм, і економіку регіону та країни в цілому. Наступний рік – це рік великого будівництва по всій Україні і я думаю, що Івано – Франківська область окремо покаже себе як рекордсмен за кількістю відбудованих мостів».

У свою чергу голова Івано-Франківської ОДА зазначив, що темпи відбудови мосту є надзвичайно швидкими: «2 серпня тут був Президент України. Сьогодні ми бачимо, що конструкція мосту збудована і що вже є, що показати. До кінця року плануємо завершення всіх робіт, питання тільки в асфальтному покритті, тут вже в залежності від погодних умов, чи вони дозволять. Якість страждати не має, які б терміни жорсткі не ставились».

Під час інспекції Міністра інфраструктури разом із міським головою Івано-Франківська мосту через річку Бистриця Солотвинська Владислав Криклій зазначив, що дофінансування проєкту можливо в рамках митного експерименту: «У другій половині року ми розраховуємо на кошти митного експерименту, ми зможемо цей ресурс витрачати в тому числі і на мости. Тому я дуже розраховую на те, що економіка буде зростати і в держави буде більше потенціалу фінансувати подібні проєкти».

Владислав Криклій також наголосив на тому, що ЄБРР готове під місцеві гарантії давати дешеві кредити містам: «В грудні місяці ми хочемо зібрати ЄБРР, Асоціацію мерів міст і всіх бажаючих мерів щоб спільно проговорити можливості отримання містами дешевого, довгого ресурсу від ЄБРР. І власне за їх допомоги можна було б цей проєкт швидше, дешевше зробити. Ми готові розглядати комбіновані варіанти співпраці».

Будівництво мосту в с. Боднарів через річку Луква розпочато у 2006 році. На даний час третій прогін мосту знаходиться в аварійному стані . Дві крайні балки з обох сторін за технічним станом визнані не ремонтопридатними. На даний час зроблено тимчасові опори на даних балках. Необхідний обсяг фінансування становить 88 780,9 тис. грн.

Будівництво нового моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки по вул. Хіміків – Надрічній в м. Івано-Франківськ розділено на три черги. Загальна кошторисна вартість будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків - Надрічна в м. Івано-Франківську становить 594,6 млн. грн. Станом на 10.10.2019 профінансовано 139,0 млн. грн. коштів міського бюджету.

 

 



ВСІ Новини