Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Грудня 2019, 11:52
Версiя для друку


Ми маємо спільно діяти для розвитку сполучення Шовковим шляхом, - Владислав Криклій

5 Грудня 2019, 11:52

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій обговорив з Міністром економіки Азербайджанської Республіки Мікаілом Джаббаровим питання співпраці країн в рамках Шовкового шляху. Зустріч відбулась 5 грудня 2019 року у м. Баку.

За обсягом товарообігу з Україною у 2018 році Азербайджан  посідає 28 місце серед усіх країн світу. Цей показник має покращитись, зокрема, за рахунок поглиблення співпраці у сфері транспорту та інфраструктурних проєктів. Владислав Криклій наголосив, що підтримка Азербайджаном прагнень України розкрити свій потенціал у транспортному коридорі Шовкового шляху вкрай важлива: «Ми маємо спільно діяти для розвитку сполучення Шовковим шляхом. Азербайджан відіграє ключову роль у цьому процесі і ми очікуємо на взаємовигідну співпрацю між нашими країнами», - заявив Міністр інфраструктури України.  

Міністри обох країн обговорили питання обміну досвідом у сфері цифрових технологій на транспорті та участі компаній з Азербайджанської Республіки у реалізації масштабних інфраструктурних проєктів, запланованих Урядом України на 2020 та подальші роки.

Владислав Криклій зазначив, що у 2020 році має бути відновлено близько 4000 км доріг, на що Урядом закладено рекордне фінансування в державному бюджеті в обсязі близько 66 млрд гривень, а за 5 років планується відновлення 24 000 км доріг. Розпочинається будівництво Запорізького мосту, аеропорту у  м. Дніпро, готуються проєкти нових мостів у м. Миколаїв та Кременчук.

Міністр інфраструктури України заявив, що  має відбутись лібералізація авіасполучення між країнами, авіація в Україні демонструє стійку динаміку зростання, отже, скасування обмежень в авіаційному сполученні між Україною та Азербайджаном сприятиме зростанню пасажиропотоку в обох напрямках. 

Владислав Криклій акцентував увагу на реформі залізничного транспорту, Укрзалізниця готується до IPO, розпочинається пілотний проєкт допуску приватної тяги до роботи на залізниці, очікується оновлення законодавства у сфері залізничних перевезень.

Міністр інфраструктури України очолює Українську сторону у Спільній міжурядовій українсько-азербайджанській Комісії з питань економічного співробітництва та буде докладати зусиль щодо поглиблення взаємовигідної співпраці між країнами. 

 



ВСІ Новини