Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    5 Грудня 2019, 15:20
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про затвердження Змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання»
5 Грудня 2019, 15:20

Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання» (далі – проєкт акта) розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2011 № 738 «Деякі питання сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання», на виконання положень Угоди про прийняття єдиних технічних приписів для колісних транспортних  засобів, предметів обладнання та частин, які можуть бути встановлені та/або використані на колісних транспортних засобах, і про умови взаємного визнання офіційних затверджень, виданих на основі цих приписів, 1958 року з поправками 1995 року.

Проєктом акта передбачено:

спрощення процедур оцінки відповідності колісних транспортних засобів, які постачаються з країн, які не є договірними сторонами Женевської угоди 1958 року та державами-членами ЄС;

врегулювання деяких питань щодо переобладнаних колісних транспортних засобів;

поступове введення нових Правил ЄЕК ООН (вимоги щодо конструкції акумуляторних електромобілів та роботи безшумних колісних транспортних засобів) та поправок до Правил ЄЕК ООН (вимоги до ременів безпеки та їх кріплення, світотехніки, дзеркал, безпеки вантажних автомобілів та інше.).

Розробником проєкту акта є Директорат з безпеки на транспорті Мінінфраструктури.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mintrans.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту акта прохання надавати на адресу Директорату з безпеки на транспорті, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; s.irina@mtu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проєкту акта у письмовому та / або електронному вигляді.

 



ВСІ Оголошення