Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Грудня 2019, 12:48
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся з Міністром транспорту та дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Анатолієм Усатим

6 Грудня 2019, 12:48

6 грудня 2019 року у м. Баку  відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Владислава Криклія з Міністром транспорту та дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Анатолієм Усатим.   

Міністр інфраструктури України позитивно відзначив спільні зусилля країн, спрямовані на розвиток взаємовигідних відносин і зняття обмежень щодо автомобільного та авіаційного сполучення. У квітні 2018 року в Києві були підписані  Протокол про внесення змін до міжурядової Угоди про міжнародне автомобільне сполучення та Міжурядова Угода про повітряне сполучення. Минулим Урядом та  скликанням Верховної Ради України  не були прийняті відповідні Закони про ратифікацію цих документів, тому наразі розпочата повторна процедура узгодження. Владислав Криклій висловив сподівання, що Уряд України та Верховна Рада України розглянуть ці документи  найближчим часом.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що Україна зацікавлена у вдосконаленні дорожньої прикордонної інфраструктури. Так, українською стороною розроблено проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць. Документ розглядається молдовською стороною, українська сторона в свою чергу просить пришвидшити розгляд цього документу.  

Українська сторона також готова до проведення українсько-молдавських консультацій щодо відновлення залізничної ділянки Бассарабяска-Березино.

Владислав Криклій зазначив, що співпраця України і Молдови у транспортній сфері має поглиблюватись та давати поштовх розвитку економіки обох країн.  



ВСІ Новини