Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    20 Грудня 2019, 15:26
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до розмірів плати за проходження суден шлюзами Дніпровського каскаду»
20 Грудня 2019, 15:26

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України  «Про внесення змін до розмірів плати за проходження суден шлюзами Дніпровського каскаду» розроблено з метою забезпечення фінансування витрат на утримання стратегічних об’єктів річкової транспортної інфраструктури – судноплавних шлюзів Дніпровського каскаду водосховищ.

Чинні розміри плати за проходження суден шлюзами Дніпровського каскаду встановлено у жовтні 2014 року шляхом індексації попередніх розмірів плати з одночасним скасуванням пільгової тарифної групи, якою користувалися вітчизняні судновласники.

У зв’язку з інфляційними процесами, які супроводжуються поступовим зростанням соціальних стандартів (мінімальна зарплата, прожитковий мінімум), збільшенням вартості продукції природних монополій (зокрема, електроенергії), при незмінному упродовж останніх років обсязі державної підтримки, існуючий рівень фінансування з усіх джерел витрат на утримання судноплавних шлюзів не забезпечує покриття необхідного спектру та обсягу поточних експлуатаційних витрат, а також оновлення основного та допоміжного обладнання. Фактори фізичного зносу обладнання та конструкцій, перевищення гарантійного терміну їх експлуатації, а також пошкодження суднами, які проходять через шлюзи, зумовлюють необхідність стабільного фінансування планового відновлення їх безпечного та надійного технічного стану.

Застосування механізму справляння плати за шлюзування суден для фінансового забезпечення витрат на утримання судноплавних шлюзів слід розглядати як тимчасове рішення на період до врегулювання питання утримання шлюзів гідроенергетичними електростанціями, що передбачено проєктом Закону України «Про внутрішній водний транспорт» № 1182-1.

Розробником проєкту акта є Директорат морського та річкового транспорту  Мінінфраструктури.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову адресу: 01135, м. Київ, пр-т. Перемоги, 14, або на електронну адресу: innamoskalenko@mtu.gov.ua

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення. 



ВСІ Оголошення