Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Грудня 2019, 12:33
Версiя для друку


Підготовка Укрзалізниці до IPO та відкриття ринку залізничних перевезень передбачені у плані заходів з реформування залізничного транспорту – Владислав Криклій

27 Грудня 2019, 12:33

Підготовка Укрзалізниці до IPO та відкриття ринку залізничних перевезень  передбачені у плані заходів з реформування залізничного транспорту, затвердженому Кабінетом Міністрів сьогодні, 27 грудня 2019 року. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури України зазначив, що план заходів з реформування залізничного транспорту передбачає упровадження контрактного замовлення пасажирських перевезень, що будуть визнані суспільно важливими; заходи із забезпечення безпеки перевезень при відкритті ринку перевізників; план реструктуризації АТ «Укрзалізниця» для підготовки компанії до відкриття ринку залізничних перевезень та первинного розміщення акцій (IPO).

«Укрзалізниця вийде на ІРО, стане публічною та конкурентною в умовах відкритого ринку. Вона буде розділена на три оператора:  інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника. Це передова європейська практика і повністю відповідає імплементації Угоди про асоціацію», – заявив Владислав Криклій, коментуючи рішення Уряду.

«Реалізація схваленого Урядом плану заходів з реформування залізничного транспорту сприятиме розвитку конкуренції на ринку залізних перевезень в Україні, забезпечить економічну ефективність залізничних перевезень і максимально продуктивне використання інфраструктури залізничного транспорту, позитивно вплине на забезпечення прав та інтересів учасників ринку», – підкреслив Міністр інфраструктури.

 

 



ВСІ Новини