Міністерство інфраструктури України


Уряд затвердив порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі

27 Грудня 2019, 12:36

27 грудня 2019 року Уряд України прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання фіксації порушень законодавства про автомобільний транспорт», що був підготовлений Міністерством інфраструктури України.

«Сьогодні ми зробили ще один крок до збереження автомобільних доріг. Затверджено порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі, яким визначається процедура формування та передачі даних від системи автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів у русі (Weight-in-Motion, або WІM) до відповідних баз даних. Встановлюються вимоги до такої системи, а також перелік даних, які система WIM повинна реєструвати», – заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Він наголосив, що впровадження такого контролю транспортних засобів є важливим елементом забезпечення безпеки дорожнього руху та забезпечення збереження автомобільних доріг.

Очільник Міністерства подякував народним депутатам України за прийнятий Верховною Радою 11 вересня 2019 року Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», яким було запроваджено можливість здійснення фіксації порушень габаритно-вагових параметрів транспортних засобів в автоматичному режимі.

 «Наша стратегічна мета – якомога більше та швидше зменшення аварійності та смертності на дорогах, підвищення безпеки водіїв і  та збереження автошляхів від руйнації перенавантаженим транспортом. І завдяки злагодженій роботі Уряду та парламентської коаліції за лічені місяці ми значно наблизилися до її успішної реалізації», – підкреслив Владислав Криклій.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31452.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове