Міністерство інфраструктури України


У рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40 буде здійснено днопоглиблення української ділянки річки Прип’ять, - Владислав Криклій

2 Січня 2020, 15:45

У рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40 буде здійснено днопоглиблення української ділянки річки Прип’ять. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 2 січня 2020 року.

Філією Днопоглиблювальний флот ДП «АМПУ» укладено угоду на проведення днопоглиблювальних робіт для забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу на українській ділянці р. Прип'ять протяжністю 64,5 км.  

Роботи на Прип'яті у 2020 р. будуть проходити відповідно до Дорожньої карти поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять. Роботи виконає підрядник ТОВ «СОБІ», яке стало переможцем аукціону в рамках відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель Prozorro, запропонувавши найнижчу цінову пропозицію.

Загальний об’єм ремонтного черпання складає 100 тис. кубометрів грунту. Результатом робіт буде забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу (глибина – 1,6 м; ширина – 35 м.; радіус заокруглення – 300 м) на українському відрізку річки Прип’ять загальною протяжністю 64,5 км. Вартість робіт за договором становить майже 9,9 млн грн без ПДВ. Усі роботи проводитимуться з обов’язковим дотриманням вимог екологічної безпеки.

У 2019 році спеціалізована філія «Днопоглиблювальний флот» вперше за останні шість років здійснила днопоглиблення на каскаді водосховищ Дніпра в обсязі майже 800 тис. м3.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31463.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове