Міністерство інфраструктури України


Пропонуємо лібералізувати автомобільні перевезення між Україною та Австрією, - Владислав Криклій

14 Лютого 2020, 14:40

Сьогодні, 14 лютого 2020 року, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Австрійської Республіки в Україні Гернотом Пфандлером.

Сторони обговорили стан і перспективні напрямки співробітництва в сфері транспорту та розвитку інфраструктури. Владислав Криклій відзначив, що транспортно-логістичні послуги займають одну з ключових позицій у розвитку торгово-економічного співробітництва між Україною і Австрією.

Міністр інфраструктури наголосив, що українською стороною ведеться активна робота з вироблення нового, економічно взаємовигідного логістичного продукту для здійснення комбінованих перевезень між країнами Азії та Європи з використанням існуючої залізничної транспортної інфраструктури України та можливостей діючих поромних переправ Чорного та Каспійського морів.

Очільник Міністерства також повідомив, що на сьогодні розпочата активна дискусія щодо вироблення нового маршруту транспортування вантажів за напрямком «Нового Шовкового шляху» і відзначив важливість для обох сторін подальшої роботи над проєктом «Ширококолійне сполучення 1520-мм Кошице – Відень».

Владислав Криклій подякував за позитивний розгляд звернення щодо виділення для українських міжнародних автомобільних перевізників додаткових дозволів в 2019 році та зазначив, що встановлена квота не забезпечує в повній мірі потреби українських перевізників. У зв’язку із цим Міністр інфраструктури повідомив про необхідність збільшення кількості дозволів для перевізників обох країн та запропонував лібералізувати автомобільні перевезення між Україною та Австрією.

Надзвичайний і Повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Гернот Пфандлер високо оцінив рівень двосторонньої довіри та відкритість діалогу між Україною і Австрією у сфері транспортної інфраструктури та міжнародної логістики.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31586.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове