Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Березня 2020, 15:01
Версiя для друку


Українські підприємства та держава – партнери і союзники, - Владислав Криклій

6 Березня 2020, 15:01

Державні замовлення для вітчизняних підприємств мають стати імпульсом для експансії на іноземні ринки. Українські підприємства та держава – партнери і союзники. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час огляду Президентом України Володимиром Зеленським потужностей ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» сьогодні, 6 березня 2020 року.

Владислав Криклій зазначив, що за дорученням Президента України Володимира Зеленського Міністерство інфраструктури працює над заходами, які дозволять підтримати вітчизняну промисловість та забезпечити якісне оновлення парку вагонів Укрзалізниці: «Ми  з  головою наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимиром Івановичем Приходько домовились про конструктивний діалог. Міністерство інфраструктури створить постійно діючу робочу групу, до якої ми запрошуємо представників Крюківського вагонобудівельного заводу та інших учасників ринку, щоб ми всі питання вирішували не під камери, коли вже є майже конфліктна ситуація, а в робочому порядку, і були найбільшими союзниками і партнерами.  Державні замовлення мають стати імпульсом для того, щоб в подальшому була експансія на  ринки не тільки пост-СНД простору, але і європейські».

Щодо ситуації  з виключення КВБЗ із переліку підприємств, яким надано право проведення капітального ремонту з метою продовження терміну служби пасажирських вагонів, що курсують у міжнародному сполученні, Владислав Криклій відзначив, що ситуація буде вирішена найближчим часом – відповідні звернення вже підготовлені. 

Міністр інфраструктури заявив, що в залежності від наявності в Укрзалізниці додаткового фінансового ресурсу, буде реалізований план-мінімум або більш широкий план співпраці з КВБЗ: «План-мінімум - ми говоримо про 2-3 дизель потяги в цьому році та до 100 пасажирських вагонів, але зараз фіналізується  фінансовий план Укрзалізниці, будемо виходити з конкретних цифр. Хотілося б забезпечити більше оновлення вагонів та дизель-потягів і для цього треба, щоб в Укрзалізниці з’являвся  фінансовий додатковий ресурс. Пане Президент, розраховуємо, що в бюджеті з тієї суми компенсації від Газпрому, певна частина пішла б на замовлення для Укрзалізниці, це буде важливим імпульсом і кроком. Це буде перша державна підтримка галузі за часи незалежної України. Крім цього, нагадаю, що в нас приватна тяга запускається найближчим часом і тому,  Крюківський завод, розраховуйте на те, що у вас буде і з приватного сектору збільшене замовлення», - зазначив міністр.  



ВСІ Новини