Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Березня 2020, 11:33
Версiя для друку


Актуальна інформація про міжнародне сполучення та роботу пунктів пропуску на кордоні

14 Березня 2020, 11:33

Актуальна інформація про міжнародне сполучення та роботу пунктів пропуску на кордоні: Q & A

- Коли Україна закриває кордон для в’їзду іноземних громадян?

16 березня з 00:00 до 3 квітня буде заборонено в’їзд іноземним громадянам, які не мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні.

- Хто з іноземців зможе в’їхати до України?

Іноземні громадяни, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні.

- Чи можуть українські громадяни в’їхати в Україну?

Можуть. У пунктах перетину кордону проводиться температурний скринінг. По поверненю з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу, при наявності симптомів, українці проходитимуть обсервацію.

- Як швидко громадянам України потрібно повернутися додому?

З 00.00 17 березня  будуть тимчасово закриті пункти пропуску для міжнародних пасажирських перевезень.  Тим, хто не встигне протягом за цей час повернутися, рекомендуємо звернутися до найближчих консульств України у країнах перебування. Повернення додому буде можливим окремими нерегулярними  авіарейсами  та автомобільним транспортом. 

- Чи припиняються міжнародні вантажні перевезення після закриття Україною кордону?

Ні, не припиняються. Обмеження не стосуються міжнародних вантажних перевезень. Іноземні екіпажі літаків, суден, автомобілів також зможуть в’їжджати в Україну, але будуть проходити медичний огляд.

- Яка актуальна інформація про сполучення із країнами-сусідами?

1) Словаччина з 13 березня 8-ої ранку обмежила для іноземців в'їзд до країни. Авіа, автобусне та пасажирське залізничне сполучення призупинене. Міжнародні вантажні перевезення не припиняються, проте водії транспортних засобів мають бути забезпечені захисними засобами. Аеропорти будуть відкриті лише для вантажних рейсів.

2) Молдова зупиняє авіасполучення зі всією Європою, починаючи з неділі, 15 березня, з 12 години ночі.

3) Польща вводить тимчасову заборону на в'їзд для іноземців. Вона почне діяти в ніч з суботи на неділю, з 14 на 15 березня. Тоді ж призупинять міжнародні повітряні та залізничні сполучення. На період призупинення пасажирського сполучення із Польщею, більше поїздів до цієї країни Укрзалізниця не відправлятиме. Поїзди Інтерсіті курсуватимуть до Львова. Продаж квитків на рейси, що відмінені, призупинено. Повернення коштів за раніше придбані проїзні документи проводиться в усіх квиткових касах Укрзалізниці згідно з діючими нормативно-правовими актами та правилами. Квитки, придбані онлайн, можна повернути у на сайті booking.uz.gov.ua або у мобільному застосунку УЗ.

4) Чехія  -  міжнародні поїзди та автобуси зупиняються з півночі 13.03.2020 року, подорожувати можна  тільки на машині або літаком.

З опівночі п'ятниці 13.03.2020 поновлюється контроль на німецькій і австрійській кордонах Чехії. Як частина оголошених надзвичайних заходів, уряд заборонив усім перевізникам міжнародного автомобільного, залізничного та водного транспорту перевозити пасажирів через чеський кордон. Громадяни Чехії матимуть змогу повернутися в країну, а іноземці зможуть виїхати з Чехії.

Обмеження поширюються на регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення, що використовують транспортні засоби, які можуть перевозити більше 8 пасажирів. Перевізникам міжнародного автомобільного пасажирського транспорту, що базуються в Чеській Республіці, а також перевізникам, що знаходяться за межами Чеської Республіки, дозволяється переміщувати свої порожні автобуси без пасажирів через чеський кордон в будь-якому напрямку.

ЗАБОРОНЯЮТЬСЯ: Усі перевезення в міжнародному автомобільному пасажирському транспорті, які використовують транспортні засоби, які можуть перевозити більше 8 пасажирів та перевозять пасажирів через державний кордон Чехії.

ДОЗВОЛЯЮТЬСЯ: Повернення до Чехії для громадян Чехії та іноземних громадян з тимчасовим проживанням понад 90 днів та постійним місцем проживання в Чехії, використовуючи послуги міжнародного автомобільного пасажирського транспорту, надані з використанням транспортних засобів, які можуть перевозити більше 8 пасажирів. Виїзд із Чехії для іноземних громадян, які користуються послугами нерегулярного міжнародного автомобільного пасажирського транспорту, що надається з використанням транспортних засобів, які можуть перевозити більше 8 пасажирів.

5) Болгарія до кінця тижня оголосить список країн, куди громадянам не дозволять їздити, а також список країн, чиїх громадян не будуть пускати в країну.

- Яка ситуація із вантажними перевезеннями у країнах ЄС?

1) Кордон Італія - Словенія: Словенія обмежила транзит вантажних транспортних засобів з Італії до Словенії. Рух дозволено тільки у випадку, якщо кінцевим пунктом призначення є Словенія або якщо вантажівки завантажені поштовими відправленнями, медичним обладнанням або фармацевтичною продукцією та гуманітарною допомогою. Італія планує закрити кордони також із Словенії до Італії.

2) Кордон Хорватія - Словенія: Кордон закрито для руху важких транспортних засобів та автомобілів з Італії до Хорватії.

3)Кордон Угорщина - Словенія: Кордон закрито для всього руху з Італії до Угорщини. 4) Кордон Австрія - Словенія: На даний момент немає ніяких обмежень.

Подальше введення/зняття обмежень вирішує РНБО, в залежності від поширення вірусу COVID-19 у світі.

Будь ласка, бережіть себе та слідкуйте за оновленнями інформації!

 


ВСІ Новини