Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Травня 2020, 15:35
Версiя для друку


Верховна Рада зробила важливий крок для врегулювання механізму справляння державних зборів в авіації, - Владислав Криклій

19 Травня 2020, 15:35

19 травня 2020 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт №2424 “Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України“. Він закріплює на законодавчому рівні поняття “державний збір із суб’єкта авіаційної діяльності“ та урегульовує механізм справляння цих зборів за кожного пасажира та за кожну тонну вантажу. Проєкт підтримали 237 народних депутатів.

“Законопроєкт №2424 нарешті встановлює однакові для всіх правила справляння державних зборів в авіації. За кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України. Нарешті усунуті прогалини, які провокували численні судові спори на користь окремих авіаперевізників. Вдячний депутатам за злагоджену роботу!” - прокоментував схвалене рішення Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Законопроєкт чітко визначає особливості справляння державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України. Це відповідає міжнародній практиці таких провідних країн світу як Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина, Австрія, США, Китай, Австралія тощо.

Проєкт Закону передбачає:

  • закріплення на законодавчому рівні поняття “державний збір із суб’єкта авіаційної діяльності”;
  • доповнення Повітряного кодексу України статтею 12¹, якою визначаються особливості справляння державного збору за кожного пасажира та за кожну тонну вантажу;
  • встановлення відповідальності за порушення порядку або строків сплати державних зборів із суб’єктів авіаційної діяльності, визначених Повітряним кодексом.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини