Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Травня 2020, 15:40
Версiя для друку


Представники Міністерства інфраструктури України взяли участь у 18-й зустрічі керівної групи ПН1а «Внутрішнє судноплавство» Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону

20 Травня 2020, 15:40

19 травня 2020 року представники Міністерства інфраструктури України взяли участь у 18-й зустрічі керівної групи ПН1а «Внутрішнє судноплавство» Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону, яка вперше відбувалася онлайн. У засіданні також взяли участь Представники Генеральних Директоратів Європейської Комісії ( DG MOVE, DG REGIO), представники Міністерств транспорту та інфраструктури 10 країн ЄСДР (Німеччина, Австрія, Словаччина, Угорщина, Хорватія, Сербія, Румунія, Болгарія, Молдова, Україна), керівництво Дунайської комісії, представники Європейської асоціації барж, Європейської туристичної комісії.

На засіданні обговорили запровадження обмежувальних заходів країн Дунайського регіону для запобігання розповсюдження інфекційної хвороби COVID – 19, вплив карантину на пасажирські та вантажні перевезення річкою Дунай. Окремо обговорили важливість впровадження Директиви ЄС/2017/2397 «Про визнання професійних кваліфікацій у внутрішньому судноплавстві та про скасування директиви Ради 91/672/СЕС та 96/50/ЄС», яка набуває чинності 18 січня 2022 року. Обговорюючи нещодавно затверджений Єврокомісією новий План дій ЄСДР, країни учасники запропонували зосередити увагу в наступному фінансовому періоді після 2020 року на питаннях модернізації флоту, покращення водних шляхів, портової інфраструктури та менеджменту, а також сприяти покращенню якості освіти та праці.

Окремим важливим питанням було продовження роботи над запровадженням спільних стандартних навігаційних форм DAVID на річці Дунай та їх подальшої диджиталізації. За пропозицією Міністерства інфраструктури домовилися на найближчій зустрічі обговорити варіанти можливої співпраці України з проектом ЄС RIS COMEX , який впроваджує систему транскордонного обміну даними річкових інформаційних служб.



ВСІ Новини