Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Червня 2020, 14:44
Версiя для друку


Представники Міністерства інфраструктури України взяли участь у засіданні експертів країн-членів Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ з транспорту

3 Червня 2020, 14:44

29 травня 2020 року представники Міністерства інфраструктури України взяли участь у засіданні експертів країн-членів Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ з транспорту, яке відбувалася онлайн. У засіданні також взяли участь представники Секретаріата ГУАМ, представники країн-членів (Молдова, Азербайджан, Грузія), представники ДП «АМПУ», АТ «Укрзалізниця» та представник у сфері електронної логістики проєкта EU4Digital.

На засіданні обговорили функціонування транспортної інфраструктури в кожній із країн-учасниць в період пандемії COVID – 19. Країни-учасниці відзначили безперебійне функціонування міжнародних вантажних перевезень по транспортному коридору ГУАМ.

В рамках засідання досягнуто домовленості щодо активізації роботи із збільшення транзиту по транспортному коридору ГУАМ, зокрема:

  • пошуку нових шляхів щодо залучення транзитних вантажів з інших держав;
  • вироблення конкурентоспроможних тарифів для транзиту вантажів по транспортному коридору ГУАМ;
  • проведення роботи з портами щодо зменшення ставок портових зборів.

Під час засідання також обговорили важливе питання щодо розробки концепції створення регіональної логістичної платформи GUAM-NET. Мета створення цієї платформи - об'єднання на ринку країн ГУАМ інформаційних систем перевезень на базі єдиної цифрової платформи. У зв’язку з цим було вирішено створити Робочу підгрупу яка буде займатися питаннями імплементації платформи GUAM-NET, в яку будуть запрошені представники транспорту, інформаційних технологій, а також кібербезпеки.



ВСІ Новини