Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Жовтня 2020, 11:09
Версiя для друку


Проведено вебінар на тему «План просування та розвитку внутрішнього водного транспорту»

30 Жовтня 2020, 11:09

29 жовтня 2020 в режимі on-line відбувся вебінар на тему «План просування та розвитку внутрішнього водного транспорту» організований проєктом технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро» за підтримки Міністерства інфраструктури України.

Це перший захід з запланованого циклу вебінарів, направлених на популярізацію внутрішнього водного транспорту в Україні як перспективного та ефективного напрямку вантажної логістики та пасажирських перевезень, який має ряд переваг, серед яких екологічність та економічність.

Матою першого вебінару було обрано ознайомлення державного сектору річкової галузі з методами та підходами, активними маркетинговими позиціями, які застосовують країни ЄС для інформаційної підтримки, організації ринкового розвитку та просування ВВТ, а також обговорення їх застосування в сучасних ринкових умовах України.

Під час заходу були презентовані доступні механізми та інструменти, які класифікуються за вісьмома сферами:

1.        Підвищення рівня поінформованості про ВВТ та покращення іміджу ВВТ;

2.        Розвиток ринку, визначення вантажопотоків, перенесення перевезень на водні шляхи;

3.        Покращення конкурентоспроможності ВВТ;

4.        Покращення та розширення кількості інфраструктурних об'єкті;

5.        Системи заохочення для більш екологічного транспорту;

6.        Системи заохочення для більш безпечного транспорту;

7.        Системи заохочення для більш ефективного ВВТ;

8.        Створення привабливого робочого середовища для залучення молодого покоління.

Також було презентовано бачення на організацію та планування заходів з боку державного сектору щодо просування та розвитку ВВТ в контексті очікуваних законодавчих змін та реформування системи управління та обслуговування судноплавних внутрішніх водних шляхів України.

Учасниками вебінару було акцентовано увагу на необхідності переходу від поодиноких інформаційних заходів з популяризації ВВТ до створення доступної широкому колу користувачів постійної платформи для висвітлення та обміну інформацією, пов’язаною з річковими перевезеннями, а також на необхідності подальших змін законодавчого поля, які сприятимуть привабливості та активному розвитку річкових перевезень. 

Лекторами вебінару виступили: Гаррі де Лейер, експерт Проєкту технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортного розвитку річки Дніпро» та Олена Старікова, керівник експертної групи з питань внутрішнього водного транспорту Директорату морського та річкового транспорту Мінінфраструктури.

План просування та розвитку ВВТ

IWT Promotion and Development



ВСІ Новини