Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Березня 2021, 16:26
Версiя для друку


Наше пріоритетне завдання – запуск реформи ВВШ і розвиток річкових пасажирських перевезень, - Владислав Криклій

29 Березня 2021, 16:26

Старт реформи річкових перевезень і відновлення внутрішніх водних шляхів є одним із пріоритетних завдань Міністерства інфраструктури на цей рік.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-наради щодо розвитку річкового туризму в Україні сьогодні, 29 березня. Участь у нараді також взяли Міністр культури Олександр Ткаченко, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступник Міністра інфраструктури Дмитро Живицький, заступниця Міністра культури Лариса Петасюк, в.о. директора ДП «Адміністрація річкових портів» Олександр Козловський, інші представники Мінінфраструктури та Мінкульту.

«Старт реформи внутрішніх водних шляхів залишається одним із основних пріоритетів роботи Мінінфраструктури на цей рік. Відновлення ВВШ – це не лише про збільшення вантажопотоку на річці, а й про розвиток пасажирських річкових перевезень. Ми маємо чудові туристичні маршрути, наприклад, Канів і Чорнобиль, де такий вид сполучення користуватиметься попитом і буде найбільш оптимальним. І ми маємо це розвивати», - зазначив Владислав Криклій.

За його словами, відомство продовжує роботу над розробкою та прийняттям близько 50-ти підзаконних актів, необхідних для належного функціонування внутрішніх водних шляхів після набрання чинності закону «Про внутрішній водний транспорт».

Разом з тим, наразі розробляється Стратегія розвитку внутрішнього водного транспорту, у плані заходів до якої будуть передбачені заходи щодо розвитку пасажирських перевезень. «На час пандемії внутрішній туризм залишатиметься в пріоритеті. Тому ми маємо зробити все можливе, щоб потужності Дніпра використовувалися не на 10%, як зараз, а на повну, як це було ще в часи Київської Русі, коли існував славнозвісний шлях «із варяг у греки», - підкреслив Міністр інфраструктури.

Під час наради її учасники також обговорили можливість запуску туристичних маршрутів річкою за напрямками Київ-Канів і Київ-Чорнобиль.

Нагадаємо, 3 грудня 2020 року Верховна Рада України прийняла законопроєкт 1182-1-д «Про внутрішній водний транспорт», який дає старт реформі річкових перевезень в Україні, перетворюючи річку Дніпро на потужну транспортну артерію. Відповідне рішення підтримали 276 депутатів.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини