Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Квітня 2021, 17:23
Версiя для друку


Україна відкрита до співпраці з американськими компаніями у морській сфері, - Владислав Криклій

20 Квітня 2021, 17:23

Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів онлайн-зустріч із заступником Державного секретаря з питань торгівлі США Девідом де Фалько сьогодні, 20 квітня. Сторони обговорили перспективи співпраці за різними інфраструктурними напрямками, зокрема у сфері залізничного, морського та річкового транспорту, а також в авіації.

Владислав Криклій підкреслив зацікавленість української сторони розвивати взаємовигідну співпрацю з США у сфері транспорту та інвестицій.

У ході зустрічі Владислав Криклій і Девід де Фалько обговорили можливу співпрацю у реалізації проєкту із розвитку високошвидкісного залізничного руху на території України, а також щодо розвитку ІТ-систем на залізниці. У галузі авіації сторони домовилися про можливе розширення географії польотів між Україною та США після пандемії.

Також Владислав Криклій поділився першими успіхами та подальшими планами України у реалізації важливих концесійних проєктів у морській та інших галузях та, користуючись нагодою, запросив до участі в них представників американського бізнесу. «Минулого року ми уклали перші концесійні договори у морських портах «Ольвія» та Херсон і продовжуємо активну роботу над підготовкою наступних концесій у портах Чорноморська, Бердянська, Одеси, Ізмаїла, Маріуполя, Скадовська та Білгород-Дністровського. Крім цього, готуються до передачі в концесію залізничні вокзали Києва, Дніпра, Харкова, Вінниці, Миколаєва, Хмельницького, Чопа, Львова і Одеси. Разом зі Світовим банком ми також готуємо проєкти державно-приватного партнерства щодо 6-ти пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. І плануємо пілотні концесії в аеропортах», - зазначив Владислав Криклій.

Сторони також відзначили позитивну співпрацю України у морському секторі з американськими компаніями «Bunge» та «Cargill» та поділилися досвідом у використанні smart- та зелених технологій. Крім цього, Владислав Криклій розповів про плани відомства щодо здійснення реформи автобусних перевезень і урегулювання ринку таксі.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, Міністр інфраструктури Владислав Криклій проводив онлайн-зустріч з представниками американської компанії «Wabtec Corporation». Сторони обговорювали перспективи співпраці у розвитку залізничного сектору України.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини