Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    29 Липня 2021, 15:22
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Деякі питання компенсації інвестицій, внесених суб’єктами господарювання у стратегічні об’єкти портової інфраструктури»
29 Липня 2021, 15:22

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання компенсації інвестицій, внесених суб’єктами господарювання у стратегічні об’єкти портової інфраструктури» (далі – проєкт акта) розроблено з метою забезпечення реалізації статті 27 Закону України «Про морські порти України», а також досягнення та виконання Цілі 8.3 «Український пасажир та бізнес має доступ до водного транспорту (перевезень річкою та морем)» Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої постановою Верховної Ради України від 04.10.2019 № 188-ІХ.

Реалізація акта дасть можливість залучити приватні інвестиції для розвитку портової інфраструктури. Це зумовить збільшення доходів від портових зборів та/або послуг, отриманих від використання суб’єктами господарювання стратегічних об’єктів портової інфраструктури. Відбудеться зростання макроекономічних показників на рівні галузі морського транспорту за рахунок розвитку інфраструктури морських терміналів, сплати податків, утворення в процесі реалізації проєктів нових робочих місць. Внаслідок розвитку портової інфраструктури підвищиться конкурентоспроможність українських портів у азовському, чорноморському та придунайському регіонах. Покращення гідротехнічних характеристик морських портів (глибина біля причалу, габарити причальної стінки, наявність та якість комунікацій) шляхом реалізації відповідних інвестиційних проєктів збільшить інвестиційну привабливість тилових площ у морських портах, що призведе до збільшення обсягів вантажопереробки та відповідно відрахувань до бюджетів усіх рівнів.

Розробник проекту акта – Міністерство інфраструктури України.

Проект акта оприлюднено на офіційному вебсайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Діяльність → Проекти нормативно-правових актів».

Зауваження та пропозиції до проекту акта можуть надсилатися зацікавленими юридичними та фізичними особами протягом 30 днів з дня оприлюднення до Директорату реформування морської та річкової галузі Міністерства інфраструктури України на адресу: пр. Перемоги, 14, м. Київ, 01135 або в електронному вигляді на електронні адреси: vasiliga@mtu.gov.ua, timenko20@gmail.com

 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання компенсації інвестицій, внесених суб’єктами господарювання у стратегічні об’єкти портової інфраструктури»

Порядок та умови компенсації інвестицій, внесених суб’єктами господарювання у стратегічні об’єкти портової інфраструктури

Пояснювальна записка



ВСІ Оголошення