Міністерство інфраструктури України


До уваги автоперевізників! Затверджено розподіл дозволів ЄКМТ на 2016 рік

18 Грудня 2015, 09:10

17 грудня 2015 року відбулось чергове засідання Комісії з розподілу дозволів ЄКМТ на 2016 рік серед українських перевізників, на якому було затверджено розподіл дозволів ЄКМТ на 2016 рік. Даний розподіл також було затверджено відповідним наказом Міністра інфраструктури А.Пивоварського. Ознайомитись з результатами можна за наступним посиланням онлайн: результат розподілу дозволів ЄКМТ на 2016 рік.

Цього року розподіл дозволів ЄКМТ проводився згідно зі змінами до наказу 757, що були напрацьовані спільною робочою групою МІУ, АсМАП та громадськості. Нагадаємо, що для підвищення прозорості цього розподілу було ліквідовано 2% резерв Міністра, виключено з конкурсу автомобілі, що знаходяться в оренді, уточнено методику розрахунків. Все це забезпечило можливість автоматичного розрахунку кількості дозволів та прав по країнах з обмеженнями для кожного перевізника за простими та зрозумілими формулами, що унеможливлює будь-які фальсифікації, чи сторонній вплив на результати. Цього разу все залежало від наявних автомобілів відповідного екологічного класу та кількості здійснених перевезень до країн, що встановили обмеження (Австрія, Греція, Італія, Росія, Угорщина) за перші три квартали поточного року.

Дані з ефективності використання разових дозволів та ЕКМТ за 3 квартали 2015 року, що використовувались у розрахунках, було завчасно оприлюднено на сайтах Міністерства та профільної асоціації АсМАП, що дало можливість перевізникам виявити помилки та уточнити їх на етапі подачі документів (до 20 листопада 2015 року), та під час роботи Комісії з розподілу дозволів (до 16 грудня 2015 року).

Нагадуємо, що згідно з оновленим Порядком проведення конкурсу по розподілу дозволів ЄКМТ серед українських перевізників цього року до конкурсу не були допущені автомобілі, що перебувають в оренді, а у розрахунках ефективності використання дозволів не враховувались автомобілі екологічності Євро-3 та нижче. Саме з цими нововведеннями була пов’язана значна кількість непорозумінь серед перевізників, що обраховували власну ефективність за старими правилами, або з врахуванням автомобілів низької екологічності.

Міністерство інфраструктури просить перевізників – переможців конкурсу якнайшвидше отримати дозволи ЄКМТ у встановлений 10-денний термін.

Видача дозволів ЄКМТ здійснюватиметься представниками Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (“Укртрансінспекції”) спільно з представниками УДП «Укрінтеравтосервіс» за адресою: м. Київ, проспект Науки, 57 (приміщення УДП «Укрінтеравтосервіс»).

Видачу дозволів ЄКМТ буде розпочато 18.12.2015 року з 11-00 ранку. В подальшому режим роботи з 9-00 до 18-00 щоденно, включно з вихідними днями.

Інформуємо, що дозволи ЄКМТ видаватимуться лише тим перевізникам, котрі оплатили послуги зі сплати членських внесків у Міжнародний Транспортний Форум за 2016 рік. Вартість цих послуг на 2016 рік затверджена кошторисом УДП «Укрінтеравтосервіс» і становить 432 грн. 60 коп. Детальні розрахунки вартості наведені у додатках і є цього року повністю прозорими і зрозумілими.

Також інформуємо, що одночасно, за бажанням, у приміщенні УДП «Укрінтеравтосервіс» ви можете замовити послугу оформлення бортових журналів до отриманих дозволів ЄКМТ. Вартість оформлення бортових журналів на 2016 рік затверджена кошторисом УДП «Укрінтеравтосервіс» і становить 71 грн.

Нагадуємо, що оформлення бортових журналів за допомогою УДП «Укрінтеравтосервіс» не є обов’язковою послугою. Проте, у разі замовлення таких журналів у іншого постачальника, необхідно обов’язково завірити його печаткою компетентного органу, а саме Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті.

Також, за бажанням, перевізники можуть замовити у УДП «Укрінтеравтосервіс» послуги з обслуговування бортових журналів та аналізу ефективності використання разових дозволів та/або ЄКМТ. У разі замовлення цих послуг у УДП «Укрінтеравтосервіс», вартість послуги з аналізу ефективності на 2016 рік затверджена кошторисом УДП «Укрінтеравтосервіс» і становить 805 грн. 20 коп. Інформуємо, що ця послуга також не є обов’язковою, перевізник може аналізувати ефективність самостійно та здавати ці дані напряму до компетентного органу.

Бажаємо Вам ефективної та плідної роботи у наступаючому 2016му році!





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/24831.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове