Міністерство інфраструктури України


ПАТ «Укрзалізниця» та ДП «АНТОНОВ» підписали Меморандуми з General Electric

21 Липня 2016, 13:13

Сьогодні, 21 липня 2016 року, в приміщенні Міністерства інфраструктури України ПАТ «Укрзалізниця» та ДП «АНТОНОВ» підписали Меморандуми з General Electric.

GE і ПАТ «Укрзалізниця» підписали Меморандум, спрямований на розширення співпраці в області розвитку і модернізації парку дизельних локомотивів ПАТ «Укрзалізниця» на базі передових технологій GE. Меморандум охоплює широкий спектр застосування технологій GE для забезпечення зростаючих потреб країни в сучасній транспортній інфраструктурі і враховує багаторічний досвід реалізації аналогічних проектів GE по всьому світу. Сторони домовилися про аналіз можливостей модернізації і подальшого обслуговування дизельних локомотивів ПАТ «Укрзалізниця» з метою з збільшення терміну служби, підвищення ефективності та екологічності парку компанії.

GE і ДП «АНТОНОВ» підписали меморандум, спрямований на початок співпраці двох компаній і застосування передових технологічних рішень GE в розвитку авіації України.

Реалізація положень меморандуму буде сприяти подальшому розширенню і модернізації парку повітряних суден ДП «АНТОНОВ». Меморандум передбачає можливість поставки двигунів, авіаційних систем і послуг GE для деяких літаків ДП ​​«АНТОНОВ».

Як наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, підписання документів є важливим кроком для України: «Ми підписуємо два стратегічні політичні документи: про співпрацю з General Electric  з Укрзалізницею та з ДП «Антонов». Це рішення не є випадковим. Ми довго зважували позиції всіх гравців на світовому ринку. Ми розуміємо, що General Electric – це компанія номер один у світі з виробництва дизельних локомотивів і ми дуже раді, що минулого тижня було підписано договір про надання Україні тестового локомотива. Сьогодні спільно з Укрзалізницею ми підписуємо документ, який створює правові підвалини для подальшої співпраці стратегічного характеру з виробництва локомотивів».

«Другий документ не менш важливий – це ДП «Антонов». Ми одна з небагатьох держав, яка виробляє свої літаки. Співпраця з General Electric у сфері постачання двигунів може вивести наші літаки на абсолютно інший рівень якості. Це дасть змогу зайняти ту нішу в світовому ринку, яку ми заслуговуємо. Я сподіваюсь, що після підписання сьогоднішнього документа ми почнемо практичну реалізацію цих проектів. Світ вимагає літаки Антонова, але з якісними, європейськими двигунами та авіонікою», - заявив Володимир Омелян.

Маркетинг Директор GE Transportation Саглік Адем у свою чергу заявив: «General Electric має унікальний глобальний досвід та експертизу в залізничній сфері. Україна володіє довгостроковим потенціалом росту в розрізі географічного розташування країни та її залізничних систем. Ми раді зробити внесок в модернізацію транспортної інфраструктури України».

Президент ДП «Антонов» Олександр Коцюба, коментуючи підписанння Меморандуму, наголосив: «Сьогоднішня подія є важливою для подальшого розвитку вітчизняного авіапрому. Співробітництво та залучення технологій GE до літаків «АНТОНОВ» дозволить підвищити конкурентоспроможність нашої продукції на світовому ринку. З вдячністю хочу підкреслити, що підписання відбувається за сприяння Міністерства інфраструктури України. Адже державна підтримка є одним з ключових факторів забезпечення збереження авіаційної галузі  в Україні».

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войтек Балчун у свою чергу підкреслив: «Ми прискорюємо процеси на Укрзалізниці, наскільки це можливо. І реформи, насамперед, - це велика модернізація компанії. Залізниця – це локомотиви. І всі знають, що наші локомотиви вимагають модернізації. Я впевнений, що завдяки співпраці з General Electric ми зможемо прискорити ці процеси і побудувати економічно ефективний парк локомотивів. Сьогодні йде мова про можливі напрямки модернізації, тривають перемовини також з іншими виробниками і ми хочемо зробити процес прийняття рішень якомога об’єктивнішим».

Міністр інфраструктури України також підкреслив, що це не лише співпраця зі світовим лідером, це ще й співпраця з українським виробником: «Укрзалізниця проводить серію зустрічей, як з Крюковським вагонобудівним заводом, так і з усіма іншими потенційними виробниками в Україні. Ми хочемо бачити на ринку вільну конкуренцію, невисокі ціни та якісний продукт для клієнтів Укрзалізниці. У випадку ДП «Антонов» залучення технологій Geneгal Electric – це черговий крок вперед для компанії. Сподіваюся, що ми отримаємо фантастичний світовий продукт, котрий зможе гідно конкурувати і посісти свою нішу, як у вантажних, так і у пасажирських перевезеннях».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/27337.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове