Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Липня 2016, 15:14
Версiя для друку


Укравтодор з 1 серпня переходить на систему ProZorro, – Володимир Омелян

29 Липня 2016, 15:14

Укравтодор з 1 серпня переходить на систему ProZorro. Так само мають перейти і всі облавтодори. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на спільному брифінгу з в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгеном Барахом, який відбувся 29 липня 2016 року.

«Це - дієвий механізм для зменшення корупції і значної економії бюджетних коштів. Ми маємо ситуацію, коли система "Prozorro" економить державі від 10 до 15 відсотків за кожну закупівлю. Ввівши систему дотендерної оцінки, ми, я сподіваюся, зекономимо ще щонайменше 30, можливо навіть 100%, можливо 200%. Але це будуть більш поодинокі випадки. В середньому по країні це буде теж економія від 10 до 30%. Ключовий момент — це коли корупціонери підуть в тюрми, от тоді зекономимо найбільше.», - заявив Міністр інфраструктури України.

Також він наголосив: «Те, що ми робимо сьогодні — ми залучаємо максимально велику кількість іноземних компаній, які мають великий досвід будівництва складних об'єктів в Європі, у світі. Вони самі теж хочуть заходити на український ринок, бо вони бачать, що уряд послідовно виконує обіцяне, дійсно дороги — це пріоритет для держави. Для того, щоб не було зловживань, ми максимально спрощуємо зараз процедури участі таких компаній у тендерах як міжнародних фінансових організацій за їхні кошти, так і за кошти державного бюджету. Для нас найважливіше — це кількість і якість. Ми розуміємо, чим буде швидше демонополізований ринок, тим кращу якість робіт ми отримаємо для країни. Щоб не було таких речей, коли дороги будуються, а через 4 роки вони стають абсолютно непридатними для експлуатації».

Окремо Міністр інфраструктури України наголосив на необхідності посилення контролю за якістю виконаних робіт: «Ми зараз вже на фінальній стадії погодження урядової постанови про запровадження системи філій, яка буде контролювати незалежним чином якість збудованих чи відремонтованих доріг. На доручення прем'єр-міністра зараз створюється робоча група в складі як контрольно-перевіряючих органів, так і фіскальних спільно з Укравтодором щодо унеможливлення створення так званих чорних ям, коли кошти замість того, щоб бути спрямованими на ремонт доріг, були спрямовані на задоволення чиїхось приватних потреб. Окрім цього в списку працюємо з правоохоронними органами щодо можливих зловживань під час проведення тендерів. На жаль, вони мають місце. Не всі обласні керівники перейнялися духом прозорості. Такі факти коли ми виявляємо, відбувається просто кадрові заміни, негайна передача справ в правоохоронні органи».

 



ВСІ Новини