Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Серпня 2016, 10:26
Версiя для друку


Питання якості ремонту доріг – це питання номер один, - Володимир Омелян

16 Серпня 2016, 10:26

Уряд вже цього року може прийняти рішення про запуск системи FIDIC для контролю якості ремонту та будівництва доріг. Про це 15 серпня 2016 року в студії телеканалу «Україна» заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Питання якості ремонту доріг – це питання номер один. По-перше, з метою збереження доріг ми запустили ваговий контроль – не дозволяємо перенавантаженим транспортним засобам рухатися основними магістралями країни. По-друге, ми зараз запускаємо так звану систему FIDIC. Сподіваюсь, що цього року Уряд прийме відповідну постанову, яка передбачатиме повний контроль якості виконаних робіт. Ця система передбачає виїзд на місце робіт незалежних компаній, котрі будуть контролювати якість – робити так звані шурфи – повний зріз закладених матеріалів», - розповів Володимир Омелян.

За словами Міністра, нова система передбачає пропорційну відповідальність за порушення норм будівництва: «За порушення будуть передбачатися як компенсації, так і адміністративна відповідальність. Крім того, компанії, котрі роблять неякісні дороги, в подальшому брати участь у будівництві доріг не будуть».

Відповідаючи на питання щодо програми реформування Укрзалізниці, Володимир Омелян вкотре наголосив на тому, що Міністерство всіляко підтримує реформи в компанії, проте вимагає повну прозорість та чіткий план дій нового керівництва: «В четвер відбудеться велика нарада наглядової ради та правління Укрзалізниці за участі керівника. Держава – це головний акціонер Укрзалізниці. Ми всіляко підтримуємо реформи і бажаємо якісних змін, але повинні розуміти, що відбувається в самій монополії». 



ВСІ Новини