Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Грудня 2016, 18:28
Версiя для друку


Я точно не працюватиму із обраним держсекретарем, - Володимир Омелян

5 Грудня 2016, 18:28

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відмовляється працювати разом із А.Галущаком, якого було обрано на посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури. Про це В.Омелян заявив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Свого колегу по Уряду також підтримала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Ми всі боремося зі системою попередніх років, десятиліть. Ми всі чітко розуміємо, що лише нові люди можуть дати нову якість Україні. І тут справа не в особистих уподобаннях В.Омеляна чи У.Супрун -  справа в цінностях і принципах. Ми маємо факт фактичної спроби реваншу», - заявив Володимир Омелян.

«Існує бажання створити ситуацію: тут у вас буде гарна стіночка, назвемо їх реформаторами, а тут будуть державні секретарі, які будуть займатися  реальним «бізнесом». Так от, ми щиро хотіли би показати громадськості, що ми не будемо ширмою, і ніхто бізнесом за нашими спинами в держаних установах займатись не буде», - наголосив Міністр інфраструктури України.

Володимир Омелян підкреслив, що він виступає за ефективну прозору систему: «Ми розуміємо, що ми прийшли і ми підемо, але ми маємо бути певні, що ті реформи, які ми робимо, є незворотні, вони не будуть переглянуті знову на користь маленької групи осіб, які в черговий раз потім будуть тікати за кордон».

«Я сподіваюсь, ми всі зробимо належні висновки з цього приводу. Ми повинні мати не лише якісний закон, але і якісне його виконання. Бо дійсно, по багатьох аспектах: по системі ProZorro, системі електронних декларацій, конкурсних комісій, ми йдемо попереду багатьох країн, але ми повинні не лише писати гарні закони, але й якісно їх втілювати. Із цим наразі поки що у нас ще проблеми», - додав Міністр інфраструктури України.

Володимир Омелян наголосив, що відмовляється працювати із обраним комісією державним секретарем: «Це був просто результат роботи комісії, яка мене щиро здивувала. Точно ми з ним працювати  разом не будемо в будь-якому випадку. Побачимо по результатах, я думаю, що буде прийнято правильне рішення, і ми виключимо в подальшому такі резонансні призначення».

 



ВСІ Новини