Міністерство інфраструктури України


Відбулось дев'яте засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань транспорту

4 Березня 2017, 13:16

2 - 3 березня 2017 року в м. Брест, Республіка Білорусь, відбулось дев'яте засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань транспорту. Українську делегацію очолив заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Білоруську делегацію очолив заступник Міністра транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олександр Шишко. Під час зустрічі було проведені переговори щодо співробітництва в таких галузях транспорту:

Залізничний транспорт. Для перевезення вантажів у складі поїздів «Вікінг» та «ZUBR» встановлені єдині тарифні умови, фіксований графік руху. Існує потреба у залучені нового оператора по території Турецької Республіки для організації мультимодального сервісу в напрямку Туреччини, Грузії, Азербайджану, Казахстану та Китаю та інших країн, що дозволить розширити географію вантажообігу і залучити додаткові обсяги вантажів у складі поїздів. З метою збільшення обсягів перевезень для транзитних вантажів по території України з/в Білорусь на 2017 рік встановлено конкурентні тарифи.Сторони домовились організувати в 2017 році роботу по здійсненню перезень вантажів та порожнього рухомого складу з застосуванням електронного документооборота.

Автомобільний транспорт. Остаточний контингент дозволів на виконання міжнародних автомобільних перевезень квоти 2017 року буде встановлений в рамках чергового засідання Українсько-білоруської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень 6-7 червня 2017 в України.

            Квота дозволів для українських і білоруських перевізників буде не нижче вказаної кількості 56 000 дозволів. Україна запропонувала обговорити лібералізацію міжнародних актомобильних перевезень та починати скасуваня дозволів для автотранспорту з вищими екоголочічними стандартами.

            Дорожнє господарство.   Під час засідання було обговорено питання щодо експлуатаційного утримання ділянки автомобільної дороги загального користування державного значення Р-28 Виступовичі (на Мозир) - Житомир (через Овруч) на ділянках км 0 + 000 - км 2 + 605 (включаючи мостовий перехід через р. Словечна на км 1 + 037) і км 2 + 2 + 605- км 3 + 915. Делегація України запропоновала підписати міжурядову згоду щодо спільного утримання ділянок зазначеної автомобільної дороги з можливим включенням питань щодо спрощеної процедури проходження митного контролю для дорожніх експлуатаційних служб, з огляду на можливу демаркацію спільного кордону на даній ділянці.

            Авіаційний транспорт. Олександр Шишко наголосив на динамічному розвитку повітряного сполучення між Україною та Республікою Білорусь і вирішено продовжити роботу з розширення на взаємовигідній основі співпраці в галузі повітряного транспорту і розвитку авіаперевезень між обома державами.

Внутрішній водний транспорт. В ході засідання сторони висловили взаємну зацікавленість у відновленні і подальшому розвитку перевезень водним транспортом між Україною та Республікою Білорусь.Україна та Білорусь домовились звернутися в Європейську комісію з заявою про включення Е-40 в транспортну мережу TEN-T

Розвиток коридору Балтійське море - Чорне море.  З метою розвитку мижнародної торгівлі та вільного переміщення товарів та послуг Віктор Довгань наголосив на роботі, яка проводиться для створення нових внутрішніх механізмів і міжнародних інструментів при формуванні нової транспортної стратегії. Сторони обговорили Програму комплексного розвитку даного транспортного коридору на 2017-2019 роки, включаючи питання розвитку транспортної інфраструктури.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28433.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове