Міністерство інфраструктури України


Увага! Інформація щодо другого етапу електронного декларування

29 Березня 2017, 17:28

Повідомляємо, що детальна інформація стосовно другого етапу електронного декларування, розміщена на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (нормативно-правові акти, інформаційні матеріали, роз’яснення) за посиланнями https://nazk.gov.ua/.

 Наступним нагадуємо, що особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупціїдекларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

 Разом з тим доводимо до відома, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» від 23 березня 2017 року № 1975-VIII внесено зміни до  Закону України «Про запобігання корупції», а саме, розділ XIII "Прикінцеві положення" доповнено пунктом 5-1 такого змісту:

5-1. Продовжити до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до цього Закону подають таку декларацію вперше". (набрання чинності 28 березня 2017 року).

 Детальніше за посиланням: https://nazk.gov.ua/news/shchodo-zmin-do-zu-pro-vnesennya-zmin-do-deyakyh-zakoniv-ukrayiny-shchodo-osoblyvostey

 Вичерпний перелік суб’єктів декларування міститься  у Законі України “Про запобігання корупції”, а Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю затверджені Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 11 серпня 2016 року № 3.

Додатково нагадуємо, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність відповідно до статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а за умисне неподання декларації – кримінальну відповідальність згідно із статтею 366-1 Кримінального кодексу України.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28517.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове