Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Травня 2017, 10:02
Версiя для друку


Ми підтримуємо пропозицію відкрити Офіс цифрової інфраструктури в Україні за сприяння німецької сторони, - Володимир Омелян

31 Травня 2017, 10:02

Ми підтримуємо пропозицію відкрити Офіс цифрової інфраструктури в Україні за сприяння німецької сторони.

Про це наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із Державним секретарем федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою, яка відбулась 30 травня 2017 року в Берліні.

Сторони високо оцінили рівень двостороннього діалогу по всіх напрямках, окремо обговорили питання розвитку цифрової інфраструктури.

"Ми підтримуємо пропозицію відкрити Офіс цифрової інфраструктури в Україні за підтримки німецької сторони. Саме цифрові технології, капіталізація інтелекту та знань, а не тільки ресурсів - новий порядок денний для нової України. ІТ-сектор переживає бурхливий ріст і Україна має виходити за межі індустріального світогляду і ставати країною четвертої постіндустріальної хвилі. Цифрова інфраструктура - хребет цифрової економіки. Марк Цукерберг однією соціальною мережею об'єднав півсвіту, ми ж дорогами, транспортом та інфраструктурою єднаємо країну, інтегруємо Україну до Європи. І саме цифрова інфраструктура відіграватиме в цьому процесі важливу роль", - наголосив Володимир Омелян.

Також сторони приділили увагу перспективі розвитку ринку електрокарів в Україні. З метою залученння німецького досвіду вже влітку цього року до Києва приїдуть німецькі спеціалісти з питань електромобілів та інфраструктури.

Було домовлено розпочати співпрацю в рамках перспективних технологій, такі як композитні шпали і дороги з пластику. Це не лише здешевить процес будівництва, але й дозволить вирішити у значній мірі питання пластикових відходів.

Райнер Бомба запросив Володимира Омеляна разом із керівництвом Укрзалізниці та Укравтодору приїхати з робочим візитом до Німеччини вже в липні 2017 року з метою налагодження конструктивної та ефективної співпраці між відповідними агентствами та компаніями України і Німеччини.

"Українська залізниця має стати частиною європейської залізничної мережі, потужним гравцем на ринку залізничних перевезень. Для цього потрібна ефективна реформа Укрзалізниці", - заявив Міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини