Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Жовтня 2017, 18:33
Версiя для друку


Юрій Лавренюк взяв участь у відкритті мосту через р. Сіверський Донець у м. Рубіжне

26 Жовтня 2017, 18:33

26 жовтня заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк  разом із Секретарем РНБО Олександром Турчиновим, народним депутатом України Максимом Бурбаком, головою Луганської облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, головою Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенантом Миколою Мальковим взяв участь у відкритті Томашівського мосту через р. Сіверський Донець у Луганській області.  

Міст знаходиться на автомобільній дорозі державного значення Т1302 Танюшівка – Старобільськ – Бахмут та з’єднує міста Лисичанськ і Рубіжне. Над відновленням мосту працювали мостобудівники Державної спеціальної служби транспорту   Міністерства інфраструктури.

Юрій Лавренюк зазначив, що Міністерство інфраструктури оголосило 2017 рік  роком відновлення мостів:  «Цьогоріч в Україні буде відновлено близько 80 мостів, при цьому відновлення мостів на Сході України є особливо важливим. Відкриття Томашівського мосту приклад злагодженої роботи - Держспецтрансслужба швидко відновила зруйнований сепаратистами міст, роботи тривали лише п’ять місяців».

Влітку 2014 року Томашівський міст було підірвано сепаратистами та практично повністю зруйновано. У червні 2017 року на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області 26 об’єднаний загін Держспецтрансслужби розпочав реконструкцію мосту. Під час спорудження мосту саперами було виявлено міну ТМ62М та тротилові шашки. Завдяки професійним діям саперів Держспецтрансслужби начинений вибуховими речовинами міст не вибухнув. Роботи тривали п’ять місяців, планувалось, що проектна кошторисна вартість мосту становитиме 16,7 млн. грн., після проведеного тендеру вартість  робіт з відновлення мосту зменшилась до 12,5 млн. грн.

Юрій Лавренюк також наголосив, що Держспецтрансслужба з 2014 року активно бере участь у відновленні зруйнованої інфраструктури Сходу України: «На черзі закінчення капітального ремонту мосту поблизу с. Троїцьке, який знаходиться біля лінії фронту та має значне військове і суспільне значення. Також в планах на наступний рік відновлення шляхопроводу поблизу міста Попасна. Відбудова такої інфраструктури - це подія не тільки для жителів села, а й для всієї області і України». 

 



ВСІ Новини