Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Листопада 2017, 15:48
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури та IFC підписали Меморандум про взаєморозуміння

14 Листопада 2017, 15:48

Сьогодні, 14 листопада 2017 року, відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури та IFC. Метою співробітництва є розвиток державно-приватного партнерства (ДПП) в галузі транспорту та залучення інвестицій в інфраструктуру.        

IFC допоможе структурувати проекти ДПП у двох українських портах – ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та ДП «Херсонський  морський  торговельний  порт». IFC також вивчить можливість структурувати проект ДПП з розвитку залізнично-поромного комплексу в ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що ці проекти мають величезне значення для України, яка є провідним експортером зерна, але через застарілу інфраструктуру міжнародна торгівля часто є затратною та трудомісткою. Передбачається, що модернізація судноплавної інфраструктури, зокрема, чорноморських портів, сприятиме збільшенню експорту та стане рушієм економічного розвитку.

"Інфраструктурні потреби України величезні. Нам необхідно залучити значні приватні інвестиції, щоб модернізувати інфраструктуру країни та вивести її на якісно інший рівень. Підтримка та технічна експертиза IFC допоможуть нам переконатися, що ми впроваджуємо найкращі можливі рішення ефективно та прозоро", - підкреслив Володимир Омелян.

"Збільшення участі приватного сектору в інфраструктурі має вирішальне значення для економічного зростання та створення робочих місць в Україні, - сказав Джейсон Пеллмар, голова регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові. - Ми сподіваємся, що співпраця з урядом дозволить розвивати ДПП у пріоритетних галузях та подолати найбільш болючі виклики, що стоять на шляху подальшого розвитку країни.”

Довідково:

Підписання Меморандуму з Міністерством інфраструктури України – перший в Україні консультативний проект IFC з розвитку ДПП. IFC допоможе команді міністерства в тому, щоб більш ефективно розробляти та керувати проектами ДПП через проведення спеціалізованих тренінгів та навчальних поїздок. Експерти IFC з ДПП також будуть сприяти міністерству в роботі зі створення ширшої законодавчої бази для розвитку ДПП в Україні та підготувати адаптовані до місцевих умов керівні принципи підготовки проектів ДПП.

Надаючи фінансові й консультативні послуги, IFC уже 30 років допомагає національним та муніципальним органам влади залучати кваліфікованих партнерів з приватного сектору. Протягом останнього десятиліття команда консультантів IFC з транзакцій ДПП мобілізувала майже $22 мільярда доларів приватних інвестицій в інфраструктуру та допомогла урядам удосконалити базові послуги у таких секторах, як енергетика, транспорт, охорона здоров'я, водопостачання та водовідведення.



ВСІ Новини