Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Листопада 2017, 13:08
Версiя для друку


Україна готується до аудиту ІМО

20 Листопада 2017, 13:08

В Міністерстві інфраструктури України розпочався підготовчий аудит України аудиторами Міжнародної морської організації (ІМО/ЕМСА).

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив на важливості підготовки України до аудиту Міжнародною морською організацією: «На 112-ій сесії Асамблеї Міжнародної морської організації, засідання якої відбулося з 16 по 20 червня 2014 року, був визначений графік аудиту держав-членів Міжнародної морської організації, згідно з яким аудит України запланований на червень 2018 року».

Володимир Омелян нагадав, що у грудні 2015 року в Україні з метою надання технічної допомоги у підготовці до аудиту ІМО перебували представники Міжнародної морської організації, які вивчили наявну ситуацію з імплементацією в Україні обов’язкових інструментів ІМО та направили нам свій звіт із рекомендаціями щодо першочергових заходів з підготовки нашої держави до аудиту.

«За період з грудня 2015 року нами розроблено та прийнято ряд національних нормативно-правових актів для забезпечення виконання Міжнародних конвенцій ІМО, до яких приєдналася Україна. Зокрема, у цьому році Україна приєдналася до Міжнародної конвенції про контроль над шкідливими протиобростаючими системами на суднах (International Convention on the Control of Harmful Anti-fouling Systems on Ships) та Міжнародної конвенції про рятування 1989 року (International Convention on Salvage, 1989)», - наголосив очільник Міністерства.

15 червня у штаб-квартирі Міжнародної морської організації (ІМО) в Лондоні Посол України у Великій Британії, Постійний представник України при ІМО Наталія Галібаренко вручила Генеральному секретарю Організації Кітак Ліму інструменти про приєднання України до зазначених конвенцій.

З метою ще більшого наближення України до високих стандартів безпеки в галузі мореплавства та максимального здійснення всіх можливих заходів із належної підготовки України, зокрема, Морської адміністрації України, до майбутнього аудиту, Міністерство інфраструктури України звернулося з проханням до Європейського агентства з морської безпеки щодо проведення підготовчого візиту з метою моніторингу динаміки підготовки України до майбутнього аудиту.

Міністерство інфраструктури вже виконало низку заходів, передбачених резолюцією А.1067(28) «Рамкові принципи та процедури системи перевірки держав-членів ІМО» (FRAMEWORK AND PROCEDURES FOR THE IMO MEMBER STATE AUDIT SCHEME) для підготовки до аудиту ІМО. Завершується заповнення запитальника, робочий варіант якого було надіслано аудиторам EMSA. Ведуться консультації щодо узгодження тексту Меморандуму для забезпечення проведення аудиту.

З огляду на плановий аудит України в рамках системи аудиту, Міністерством інфраструктури України контактною особою від України для координації проведення аудиту призначено Олександра Басюка, директора Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Мінінфраструктури, який забезпечуватиме реалізацію програми перебування аудиторів EMSA з 20 по 24 листопада 2017 року.

Міністр інфраструктури висловив щиру вдячність Європейському агентству з морської безпеки за організацію та проведення підготовчого аудиту України.



ВСІ Новини