Для людей
з порушенням зору

    Новини RST    14 Лютого 2018, 11:50
Версiя для друку


Залучити стратегічних інвесторів завдяки прозорим конкурсам - наше головне завдання під час реалізації концесійних проектів, - Володимир Омелян

14 Лютого 2018, 11:50

Залучити стратегічних інвесторів в Україну завдяки прозорим конкурсам в концесійних та інших проектах державно-приватного партнерства – головне завдання нашої команди. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з  керуючим директоромкомпанії «Lazard», керівником компанії для країн Центральної та Східної Європи, СНД, Греції та Туреччини Божидаром Джелічем. Зустріч відбулась 13 лютого, в заході також взяли участь голова Державіаслужби  Олександр Більчук та представники команди підтримки реформ Мінінфраструктури.

Божидар Джеліч має не тільки багаторічний політичний досвід як міністр фінансів, віце-прем'єр з європейської інтеграції та міністр з науки і технологічного розвитку в Уряді Сербії, працював радником з реформ з Урядами Польщі, Румунії та інших країн, а також є визнаним фахівцем у сфері реалізації складних проектів з приватизації та концесії. Так, за його участі концесія Белградського аеропорту забезпечили рекордну суму надходжень, яка в декілька разів перевищила прогнозні очікування. Наразі Божидар Джеліч співпрацює з НАК «Нафтогаз України».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підкреслив, що пріоритетними наразі є проекти з державно-приватного партнерства в аеропортах України, будівництво євроколії Львів - Київ – Одеса, концесія морських портів: «Наша мета – співпрацювати з топовими компаніями світу. У нас є 19 аеропортів, третина з яких належить до муніципальної влади. Я думаю, що місцева влада була б щаслива співпрацювати і віддати в концесію такі об’єкти. Зараз ми працюємо над реконструкцією аеропортів Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг. Ми також  розробляємо проект швидкісного залізничного сполучення Львів - Київ – Одеса. Швидкісне сполучення між Києвом і Одесою дуже актуальне зараз і цей попит буде тільки зростати. Зміни будуть колосальні з появою такого швидкісного сполучення. Також до концесії готується два порти: Ольвія та Херсон. Є величезна зацікавленість інвесторів з ЄС, Китаю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару. Вони бачать в Україні великий потенціал і можливості для нового Шовкового Шляху».  

Володимир Омелян акцентував увагу на унікальних можливостях України  - великих покладах літію, які забезпечать успішність інвестицій у сферу виробництва електрокарів: «Ми розробляємо зараз  відповідний законопроект.  І це буде найкращий закон у Європі. Я вірю в можливість виробництва електрокарів і батарей до них в Україні».

Божидар Джеліч відмітив, що зараз хороший момент для реалізації концесійних проектів, світ готовий інвестувати в Україну, а компанія «Lazard» готова до спільної роботи з Міністерством інфраструктури.

Міністерство інфраструктури за допомогою компанії «Lazard» готуватиме  техніко-економічні обґрунтування проектів державно-приватного партнерства у сфері інфраструктури, досвід Божидара Джеліча стане в нагоді для залучення стратегічних інвесторів в Україну.



ВСІ Новини RST