Міністерство інфраструктури України


У Міністерстві інфраструктури відбувся Транспортний діалог високого рівня Україна – ЄС

20 Лютого 2018, 15:04

20 лютого 2018 року в Міністерстві інфраструктури України відбувся Транспортний діалог високого рівня Україна – ЄС між Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном та Генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм.

У заході також взяв участь керівник «Укравтодору» Славомір Новак, очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов, в.о. голови АМПУ Райвіс Вецкаганс, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Олександра Клітіна та інші.

«Україна стала першою країною з країн Східного партнерства, з якою Євросоюз розпочав Транспортний діалог. Я хотів би привітати наших колег, які прибули розширеною делегацією з Брюсселю для того, щоб обговорити низку інфраструктурних ініціатив, які вже втілюються у життя: будівництво GO Highway, створення євроколії, співробітництво у морській сфері. Також ми обговорили проекти, що плануємо реалізувати за підтримки наших європейських партнерів: безпека руху, цифрова інфраструктура, Hyperloop. Я щиро вдячний за той діалог і за ту розмову, яку ми мали сьогодні. Бо це була справжня розмова друзів і партнерів про спільні цілі. З ключових питань – Транспортна стратегія України 2030. Вона готова, і ми чекаємо  на її затвердження Урядом», - наголосив Міністр інфраструктури.

Велику увагу під час зустрічі було приділено питанню необхідності схвалення євроінтеграційного законодавства.

«В Парламенті близько десяти законопроектів, на які чекає галузь транспорту вже десятиліття. Так, на десять років запізніла реформа залізниці, 25 років відсутня реформа внутрішніх водних шляхів, також багато інших реформ потребує схвалення з боку парламенту. Нам потрібно лише проголосувати. Я сподіваюсь, що в першому півріччі цього року наші Закони будуть проголосовані. Вони потрібні не Європейському Союзу – вони потрібні нам! Бо це наша реформа, наша якість життя, наша якість транспорту», - наголосив Міністр інфраструктури України.

«Ми віримо в Україну–хаб між Європою та Азією. Ми віримо, що ті речі, які ми створюємо сьогодні, дадуть нову якість життя для українців. Це стосується і цифрових транспортних коридорів, і безпеки руху, і спільного авіаційного простору, і про це ми також говорили. Для нас спільна дата – це максимально наступний рік, коли ця Угода вступить  в свою силу. Окреме питання це цифрова безпека і захист від кібератак. Я вірю, що спільно з європейськими фахівцями ми досягнемо великого результату, і Україна буде надійно захищена не тільки нашими воїнами, а і кіберщитом від зовнішніх загроз», - додав очільник Міністерства.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29559.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове