Міністерство інфраструктури України


Завершилась робота інспекційної місії Європейського агентства з морської безпеки в Україні

20 Квітня 2018, 16:51

20 квітня 2018 року завершилась робота інспекційної місії Європейського агентства з морської безпеки (EMSA). Інспектори здійснили в Україні чергову (планову) перевірку національної системи освіти, підготовки та дипломування моряків, медичних стандартів на предмет виконання вимог Міжнародної конвенції ІМО про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року, з поправками (ПДНВ), та Директиви 2008/106/ЕС Європейського Парламенту та Ради від 19.11.08 про мінімальний рівень підготовки моряків.

Головною метою аудиту є підтвердження відповідності національної системи освіти, підготовки, медичних стандартів та дипломування моряків в Україні вимогам ПДНВ. Європейське агентство з морської безпеки (EMSA) оцінює національні системи освіти від імені держав - членів ЄС навіть у країнах, які не входять до Європейського Союзу. До складу групи інспекторів увійшли Хевія Родрігес Антоніо (голова комісії) та Андржей Батицкі, які працювали у супроводі директора Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Олександра Басюка та в. о. начальника Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків Сергія Кудлінського.

До проведення аудиту в Україні долучалися фахівці Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я, Державної служби України з безпеки на транспорті.

Згідно з програмою аудиту комісія перевірила низку морських навчальних закладів: Херсонську державну морську академію та Херсонський Морський спеціалізований тренажерний центр при ХДМА, Національний університет «Одеська морська академія», учбово-тренажерний комплекс «Адмірал» (м. Одеса), а також дипломно-паспортне бюро Адміністрації Херсонського морського порту (ДП «АМПУ»). Аудит розпочався й завершився в Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків.

Чекаємо на висновки за результатами аудиту.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29736.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове