Міністерство інфраструктури України


Україна та Австрія успішно розвивають контейнерні перевезення за маршрутом Китай - Австрія

26 Квітня 2018, 09:15

Україна є важливим партнером у розвитку транзитних контейнерних перевезень за маршрутом Китай-Австрія. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер, яка відбулась 25 квітня у Міністерстві інфраструктури.

У зустрічі також взяли участь представники ПАТ «Укрзалізниця» та компанії «Rail Cargo Group» (Австрія). У квітні 2018 року здійснено пілотний рейс контейнерного поїзда за маршрутом Китайська Народна Республіка – Австрія, який прослідував територією України.

Поїзд складався з 40 вагонів, перевезення здійснювалось у контейнерах на фітінгових платформах. Сторони відзначили позитивний ефект від здійснення пілотного рейсу та наголосили на перспективах здійснення таких перевезень у майбутньому.

«Для України надзвичайно важливо наповнювати практичним змістом транзитний потенціал. Запуск контейнерного потягу є важливим щонайменше з двох причин. По-перше, Україна демонструє готовність і відкритість до співпраці з європейськими компаніями. І що більшою мірою Україна буде частниною міжнародних транспортних коридорів, тим сильнішою буде інфраструктурна європейська інтеграція України. По-друге, саме розвиток вантажних перевезень з Європи до Азії і в зворотному напрямку через територію України сприятиме розвитку нового Шовкового шляху та перетворенню України на хаб», - зазначив Міністр інфраструктури.

Австрійська сторона висловила зацікавленість у подальшій співпраці та збільшенні обсягів вантажних перевезень з Китаю через Україну. Під час зустрічі також було обговорено можливість виділення окремої нитки графіка за маршрутом та використання контрейлерних платформ.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29754.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове