Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Травня 2018, 18:16
Версiя для друку


Миколаївський аеропорт розглядається Міністерством як важливий для розвитку регіону об’єкт, - Володимир Омелян

2 Травня 2018, 18:16

В рамках робочої поїздки до Миколаївської області Міністр інфраструктури України Володимир Омелян ознайомився зі станом аеропорту в м. Миколаєві.

«Повноцінно працюючий аеропорт в Миколаєві - важлива інфраструктурна складова для розвитку регіону. Ми виходимо з дуже простої тези, що мінімум одне летовище повинно бути в кожній області України. Я хочу ще раз наголосити, що Міністерство може допомогти, пояснити і сприяти, але головне – результат отримується на рівні області. Для цього є всі повноваження», - наголосив Міністр інфраструктури.

«Щоб аеропорт ефективно працював, має бути не тільки термінал і злітна смуга, а й активна позиція керівництва летовища. Я переконаний, що саме така політика є правильною - пропагувати ключове положення самої області, її туристичну привабливість і промисловий потенціал − це можливо і потрібно робити», - зазначив Володимир Омелян.

«Українська авіація два роки поспіль демонструє високу динаміку зростання. Я дуже радий, що за ініціативи очільника області пана Савченка ми маємо абсолютно сучасний аеропорт, новий термінал, капітально відремонтовану злітну смугу. Залишається пройти процес сертифікації. Тепер надважлива робота з авіакомпаніями: як українськими, так і іноземними для того, щоб Миколаїв був сполучений, як всередині України і з іншими регіонами, так і мав зручну географію польотів в Європу і Азію. Ми бачимо, що люди хочуть літати і зараз їх стримує лише відсутність належної інфраструктури. Я дуже хочу, щоб хоча б осінню цього року аеропорт запрацював і пішли перші рейси і сподіваюсь, що Миколаївський аеропорт буде успішним і гідним конкурентом Одеському, Херсонському аеропортам» - зазначив Володимир Омелян.

Він також повідомив, що координатором питання розвитку летовища в Миколаєві від Міністерства буде радник Міністра Ігор Моляр.



ВСІ Новини