Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Травня 2018, 16:31
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури прагне максимальної дерегуляції та спрощення процесів господарської діяльності - Юрій Лавренюк

14 Травня 2018, 16:31

Міністерство інфраструктури прагне максимальної дерегуляції та спрощення процесів господарської діяльності. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк на круглому столі, організованому в рамках Тижня ділової доброчесності 2018 «Доброчесність: роль держави та бізнесу».

Участь у круглому столі також взяли Бізнес-омбудсмен Альгірадас Шемета, Міністр фінансів України Олександр Данилюк, Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів, ПРООН в Україні, Transparency International та інші.

Захід організований Радою бізнес-омбудсмена за підтримки ЄБРР, ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) та ПРООН. Тиждень ділової доброчесності підтримується проектом «Прозорість та доброчесність публічного сектору», який фінансується урядом Данії, і спрямований на створення ефективних і підзвітних державних інституцій та підтримку громадського суспільства для боротьби з корупцією.

Учасники обговорили шляхи, якими чином держава та бізнес можуть сприяти діловій доброчесності та як вплине на рейтинг Легкості ведення бізнесу та Індексу сприйняття корупції в Україні запровадження політики доброчесності в приватному секторі.

Юрій Лавренюк наголосив, що Міністерство інфраструктури максимально сприяє конструктивному діалогу і співпраці з експертним середовищем, інститутами громадянського суспільства та бізнесом. «Міністерство інфраструктури зосереджено на максимальній дерегуляції та спрощенні процесів господарської діяльності. Ми маємо на меті звести до мінімуму контакт чиновника із бізнесом, прибрати будь-які можливості для корупції, перевести всі процеси в он-лайн площину. Ми маємо створити максимально сприятливі умови для введення бізнесу та інвесторів. Якщо ми зосередимось на дерегуляції та лібералізації ринків, результат не примусить на себе довго чекати.  Вже зараз ми бачимо стрімкий розвиток транспортної галузі. Найбільші світові інвестори готові і хочуть заходити в Україну. Це сигнал, що ми ідемо правильним шляхом. Ми маємо відновити довіру приватного сектора до держави», - підкреслив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини