Міністерство інфраструктури України


Сполучення із Маріуполем має бути в центрі уваги Укрзалізниці, - Володимир Омелян

15 Травня 2018, 16:06

15 травня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян разом із очільником ПАТ «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим провели зустріч із громадськими активістами щодо покращення пасажирського сполучення.

Одним із ключових питань, які розглядалися під час зустрічі, було покращення якості сервісу, а також збільшення швидкості залізничного сполучення на маріупольському напрямку.

Володимир Омелян позитивно відзначив політику розширення залізничного сполучення з Маріуполем: «Я вдячний «Укрзалізниці» за те, що, незважаючи на об’єктивні складнощі, протягом останнього року вдалося збільшити кількість потягів на маріупольському напрямку з 12 до 24 пар на добу. Сподіваюсь, до кінця року ми матимемо 26 пар потягів на добу. Розширено як пасажирське, так і вантажне сполучення».

Очільник міністерства також наголосив, що «Укрзалізниця» має направити свої зусилля на пришвидшення залізничного сполучення з Маріуполем: «Один потяг з Києва на Маріуполь йде понад 16 годин, другий - понад 18. Укрзалізниця має звернути на це увагу і скоротити цей час до 12 годин до кінця цього року».

Євген Кравцов, своєю чергою, зазначив, що пришвидшення залізничного сполучення з Маріуполем є завданням, яке поставило Уряд і міністерство інфраструктури перед «Укрзалізницею». «Окрім того, ми плануємо інвестувати в покращення залізничного сполучення Маріуполя з іншими містами України до 100 млн гривень цього року», - зазначив очільник «Укрзалізниці».

Міністр інфраструктури України дав завдання очільнику «Укрзалізниці» опрацювати пропозиції громадського сектору щодо покращення пасажирського сполучення: «Пасажирський рух треба оптимізувати. Сполучення має бути комфортним для пасажирів. Перегляньте приміський рух. Міністерство пішло назустріч «Укрзалізниці», підтримавши чергове підвищення тарифів, водночас люди очікують на зміни в якості сервісу та зручності перевезень».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29814.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове