Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Травня 2018, 13:24
Версiя для друку


Стандарти прозорості CoST є частиною Державної програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, - Володимир Омелян

16 Травня 2018, 13:24

15 травня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із представниками Правління CoST: Крістіаном Пуртманом (США, Голова Міжнародного Правління CoST, член ради Партнерство за прозорість, Джорджем Офорі (Гана, заступник Голови Правління CoST, професор Національного університету Сінгапуру), Пітером Метьюзом (Велика Британія, Директор Міжнародного Секретаріату СoST), Вінсентом Лазатіним (США, член Міжнародного Правління CoST від громадського сектору), Альфредо Кантеро (Гондурас, член Міжнародного Правління CoST), Марсела Розо (США, спостерігач від Світового банку, керівник Програми відкритих закупівель Світового банку), Мартіном Греном (Нідерданди, спостерігач від Міністерства закордонних справ), Хейлі Шарпом (Велика Британія, спостерігач від DFID, радник з питань інфраструктури Департаменту міжнародного розвитку (DFID).

У зустрічі також взяла участь Директор Національного Секретаріату CoST Наталія Форсюк.

Сторони обговорили успіхи впровадження Ініціативи CoST в Україні та плани на подальшу спільну роботу.

«З 2016 року CoST є надійним партнером Міністерства інфраструктури у сфері моніторингу дорожнього господарства. Ми створили Дорожній Фонд, здійснили децентралізацію Укравтодору, передаємо на місця значні фінансові ресурси для ремонту доріг, тому питання незалежного фахового контролю є одним із найважливших при розбудові дорожньої мережі в Україні», - наголосив Міністр інфраструктури України, - «Аналіз CoST є дуже важливим для нас, оскільки він є інструментом у вдосконаленні проведення закупівель, реалізації дорожніх проектів, ефективності управління транспортною галуззю загалом».

«Стандарти прозорості CoST є частиною Державної програми розвитку доріг на 2018-2022 роки. Міністерство інфраструктури, як чемпіон CoST, буде працювати над розширенням незалежного інженерного моніторингу не тільки в сфері дорожнього господарства, а й у портовій та авіаційній галузях. Реформи неможливі без підзвітності, а підзвітність неможлива без прозорості», - наголосив очільник Міністерства.

«Я хочу подякувати пану Міністру за підтримку Ініціативи CoST в Україні та за активну роботу щодо поширення стандартів CoST на регіональному рівні, зокрема, на проекти ремонтів місцевих доріг. Ми вражені успіхам Ініціативи та швидкістю, з якою вона запроваджується в Україні. Тепер важливим є поширення стандартів прозорості на різні сфери інфраструктри та затвердження їх на законодавчому рівні. Зі свого боку, ми готові надати всю можливу підтримку та допомогу», - зазначив Крістіан Пуртман, Голова Міжнародного Правління CoST.



ВСІ Новини