Міністерство інфраструктури України


Цифровізація транспорту та розвиток цифрової інфраструктури є пріоритетними напрямками співробітництва з китайським бізнесом, - Володимир Омелян

7 Червня 2018, 09:22

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив пріоритетні напрямки співробітництва Міністерства інфраструктури України та технологічного лідера Китаю компанії Huawei, в особі президента з державних зв`язків пана Роя Чена (Roy Chen).

Міністр відмітив важливість співпраці з компанією Huawei в сферах розвитку цифрової інфраструктури та широкосмугового доступу до мережі Інтернет, впроваджені проектів цифрових трансформацій в транспортній та поштовій галузях. «Уряд України з прийняттям Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства встановив повномасштабну цифровізацію всіх галузей економіки як високий пріоритет. Цифрова інфраструктура в цих планах займає особливу роль, оскільки є хребтом цифрового розвитку» – відзначив Володимир Омелян.

«Україна – важливий партнер компанії Huawei; нещодавно ми відкрили R&D-центр та плануємо активний розвиток. Особливо нам цікавий проект створення центру транспортних інновацій в м. Дніпро, до якого ми залюбки приєднаємося» — відмітив президент з державних зв`язків компанії Huawei пан Рой Чен.

В рамках візиту Міністр оглянув новий ситуаційний центр міста Шеньчжень, побудований компанією Huawei для швидкого реагування на інциденти. Володимир Омелян відзначив, що створення такого центру в Україні для реагування на інциденти в галузі транспорту, в тому числі для забезпечення захисту від кібератак, є ключовим проектом розвитку інфраструктури кібербезпеки в транспортній сфері.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29881.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове