Міністерство інфраструктури України


Аудитори ІМО перевірили Морську пошуково-рятувальну службу

14 Червня 2018, 15:45

В рамках проведення національного аудиту України Міжнародною морською організацією (ІМО) відбувся візит групи аудиторів до казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України.

Представники КП «МПРС» на чолі з директором Віктором Сударевим та заступником директора – секретарем Державного координаційного комітету Володимиром Работньовим ознайомили аудиторів з функціонуванням казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба», зокрема стосовно пошуку і рятування на морі, координації пошуково-рятувальних операцій, забезпечення зв’язку ГМЗЛБ та здійснення дальньої ідентифікації суден.

Спеціалісти служби у повному обсязі представили аудиторам документи та довідкові матеріали, що стосуються частини функцій прибережної держави, виконуваних КП «МПРС», а саме:

∙ стан організаційної та технічної підтримки функціонування та сталого розвитку Національної системи України з пошуку і рятування на морі;

∙ забезпечення функціонування Державного морського рятувально-координаційного центру в м. Одеса та морського рятувального підцентру в м. Бердянськ;

∙ організацію та проведення пошуково-рятувальних робіт у морському пошуково-рятувальному районі України, утримання морських пошуково-рятувальних одиниць (спеціалізованих для функцій САР морських суден);

∙ забезпечення функціонування та розвиток систем морського рухомого зв’язку та Глобальної морської системи зв’язку у разі лиха та для забезпечення безпеки (ГМЗЛБ), берегових радіостанцій ГМЗЛБ;

∙ забезпечення функціонування Національного центру даних дальньої ідентифікації та контролю місцезнаходження суден та системи суднового охоронного сповіщення.

До кінця тижня аудит буде проведено у м. Одесі та м. Южне. Завершення аудиту планується на 18 червня ц.р. в м. Києві.

Нагадаємо, аудит ІМО – обов’язкова процедура для всіх держав-членів Організації, яка проводиться, щоб з’ясувати, чи виконує належним чином держава свої зобов’язання як держава порту, прапора та прибережна держава. Україна є членом ІМО з 1994 року.

Це важливий етап розвитку нашої морської держави та черговий крок до укріплення відносин між Україною та ІМО.

Метою аудиту є перевірка відповідності виконання Україною як державою порту, державою прапору та прибережною державою міжнародних зобов’язань у сфері безпеки судноплавства.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29903.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове