Міністерство інфраструктури України


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч з Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком

22 Червня 2018, 14:00

22 червня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом у Республіці Польща.

Ключовою подією поїздки стала зустріч Володимира Омеляна із Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком.

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, розвиток транспортного коридору VIA CARPATIA, а також інтеграцію національної транспортної мережі до коридорів TEN-T.

Сторони позитивно оцінили результати запровадження у 2016 році залізничного сполучення Київ-Перемишль, відзначаючи його вагоме значення для обох країн, адже якщо у 2016 році ним скористалось 4 тис. пасажирів, то у 2017р. - 317 тис. Детально обговорено актуальні питання будівництва транснаціонального транспортного коридору Go Highway, розбудови прикордонної інфраструктури.

Володимир Омелян та Анджей Адамчик домовилися створити робочу групу з розробки оптимального рішення для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів.

«До осені ми маємо визначитися із технічними деталями і вийте на оптимальне для обох країн рішення. Сподіваюсь, восени ми проведемо зустріч міністрів інфраструктури України та Польщі у Львові і підпишемо відповідну угоду про запуск залізничного маршруту Люблін-Львів», - наголосив Володимир Омелян.

За підсумками зустрічі сторони підписали Міжурядову Угоду про утримання дорожніх прикордонних мостових об’єктів на українсько-польському Державному кордоні.

Угода передбачає визначення правових засад, відповідно до яких буде здійснюватися комплекс технічних і організаційних заходів, необхідних для забезпечення належного експлуатаційного стану мостових споруд, що розташовані на спільному українсько-польському державному кордоні.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29922.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове