Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Липня 2018, 12:24
Версiя для друку


Володимир Омелян виступив на відкритті Пленарної сесії Європейській конференції цивільної авіації

10 Липня 2018, 12:24

Сьогодні, 10 липня 2018 року, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступив на відкритті 36-ої Пленарної сесії Європейській конференції цивільної авіації у м. Страсбург (Франція).

Вітальна промова Володимира Омеляна учасникам заходу з 44 країн стала першим в історії Української держави виступом українського міністра на цій Конференції, яка працює з 1955 року.  «Україна успішно інтегрується у європейську та світову авіатранспортні системи. Ми є надійним партнером  у розвитку європейського повітряного простору в усіх питаннях: лібералізації ринку, забезпечення безпеки польотів, зменшення шкідливих викидів повітряними суднами, запровадження найвищих стандартів сервісу для пасажирів і технічного обслуговування літаків та інших. Україна повністю дотримується виконання міжнародного законодавства, вимог ICAO у розвитку авіації і справедливо вимагає такого самого підходу від усіх інших учасників Конференції. Щоб визнаний міжнародною спільнотою повітряний простір над нашою суверенною територією був під повним контролем України, включаючи анексований Росією Крим. Це питання безпеки повітряного простору Європи і всім необхідно об’єднати зусилля для його вирішення», − наголосив у своєму виступі Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України також зауважив, що Україна активно співпрацює з країнами ЄС для покращення авіасполучення  та швидкого вирішення усіх проблемних питань в інтересах пасажирів, що іноді виникають у процесі надання авіатранспортних послуг, особливо у періоди пікових навантажень на аеропорти та компанії.

У відкритті сесії також взяв участь Генеральний Директор з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенрік Хололей. У своєму виступі він звернув увагу присутніх на проблему затримки літаків в країнах Європейського Союзу. За його словами, показники затримки повітряних суден в країнах ЄС за останній рік зросли вдвічі, ця проблема потребує спільного та ефективного рішення.

 

Довідково:

Європейська конференція цивільної авіації (ЄКЦА) заснована у Страсбурзі у 1955 році згідно з ініціативою Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Ради Європи. ЄКЦА керується Статутом, прийнятим із внесеними до нього змінами у 1994 році, та Правилами й Процедурами.

Головною метою ЄКЦА є розвиток безпечної, ефективної та життєздатної системи європейського повітряного транспорту, досягнення координації та співробітництва у рамках галузі між країнами-членами, тісне співробітництво з ICAO.

На цей час членами ЄКЦА є 44 країни – Албанія, Австрія, Азербайджан, Вірменія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Грузія, Греція, Македонія, Угорщина, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Сполучене Королівство, Туреччина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Естонія, Україна, Чорногорія. Штаб-квартира ЄКЦА розташована у Парижі (Франція) поряд з Європейським та Північно-Атлантичним бюро ICAO.

Україну прийнято у члени ЄКЦА 15 грудня 1999 року за рішенням 23-ї Спеціальної Пленарної сесії (м. Париж) за результатами досягнення Україною Критеріїв щодо набуття членства у цій організації, визначених Додатком до Статуту ЄКЦА від квітня 1994 року. Доручення КМУ від 12.10.1999р. №20043/99.



ВСІ Новини