Міністерство інфраструктури України


Звіт про результати громадського обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Авіаційної транспортної стратегії України на період до 2030 року»

12 Липня 2018, 11:23

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості та дотримання вимог пунктів 3, 16 та 17 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996, а також обговорення і отримання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань Міністерство інфраструктури України з 29 березня 2018 року по 13 квітня 2018 року оприлюднювало на офіційному веб-сайті Міністерства проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Авіаційної транспортної стратегії України на період до 2030 року» (далі – проект акта).

У повідомленні про оприлюднення було зазначено, що Міністерство інфраструктури України приймає зауваження і пропозиції до проекту акта впродовж 15 календарних днів з дати оприлюднення проекту.

13 квітня 2018 року оприлюднення проекту акта завершено. В обговоренні проекту Закону взяв участь 1 суб’єкт, яким висловлено пропозицій до проекту акта, які було вмотивовано відхилене.

 

Включити аеропорт «Луцьк» та військовий аеропорт в місті Стрий до переліку таких, що підлягають розвитку та модернізації.

Віктор Михайлів

Aerospace Technologies

Не враховано.

Будівництво аеропорту в місті Стрий вбачається недоцільним оскільки наявність діючих міжнародних аеропортів у Львові (відстань до Стрия – 71 км) та Івано-Франківську (відстань до Стрия – 101 км) не дозволить досягти задовільних показників ефективності роботи аеропорту та погіршить результати діяльності аеропортів у Львові та Івано-Франківську за рахунок перерозподілу пасажирських та вантажних перевезень.

Реконструкція аеропорту в місті Луцьк вбачається недоцільною оскільки проектом акта запланований розвиток та модернізація діючого міжнародного аеропорту «Рівне», що знаходиться на відстані 72 км від міста Луцьк. Оскільки міжнародний аеропорт «Рівне» є діючим, він потребує менших інвестицій для ефективного розвитку. Після модернізації міжнародний аеропорт «Рівне» буде спроможний задовольнити попит на авіаційні перевезення північно-західного регіону.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29959.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове