Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Липня 2018, 19:23
Версiя для друку


Львівська область показує приклад ефективного використання Дорожнього фонду, − Володимир Омелян

16 Липня 2018, 19:23

Львівська область показує приклад ефективного використання коштів Дорожнього фонду України і завжди активно долучається до інфраструктурних ініціатив. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час інспектування робіт з відновлення автошляхів Львівщини у рамках робочої поїздки до Львівської області сьогодні, 16 липня 2018 року.

«На Львівщині почалася реалізація багатьох важливих ініціатив, які зараз масштабуються по всій державі. Починаючи з 2015 року, Львівська область першою почала будувати дороги в Україні. З Львівщини починався митний експеримент, який був ініційований Президентом України. І саме у Львівській області Дорожній фонд запрацював у першу чергу. І гарний результат синергії центральної і місцевої влади вже видно. Мої особисті поїздки, зустрічі з представниками місцевої влади та мешканцями, листи та звернення, які йдуть до Міністерства, показують, що добрий прогрес є, але він може бути ще більший і кращий», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства інфраструктури України зауважив, що Дорожній фонд України дає гарантоване фінансування на доріг будь-якої області і держави загалом. Обсяг фонду цього року 32,5 млрд грн. І першочергове завдання керівників областей і районів, представників місцевих громад активно та ефективно використовувати передані їм чималі фінансові ресурси.

«Завдяки Дорожньому фонду відомо, скільки коштів і яка область отримує на ремонт і відновлення автошляхів. Державна цільова програма розвитку автомобільних доріг державного значення на 2018-2022 рр. показує, що саме і коли буде відбудовано, який ресурс під це гарантований. Така системність − це добрий дороговказ для компаній та економіки України. Інфраструктура – це проекти не на один рік, а на 5−10 років вперед. І нарешті дорожня галузь отримала перспективу та безпечне фінансування», − наголосив Міністр інфраструктури України.

Він зауважив, що з цього року на всі дороги, які ремонтуються, діє гарантія мінімум 5 років і починає даватися вже 10-річна гарантія по низці областей. І це має стати стандартом для України. Адже при наданні гарантії, коли компанія-підрядник бере на себе зобов’язання, що утримує цю дорогу, у випадку виявлення дефектів вона зобов’язана усунути їх за власний кошт і це виключає корупцію. Бо компанія буде зацікавлена ефективно використати кошти та боротися за свою ділову репутацію.

«Розвиток регіону починається з доріг. З кожною новозбудованою дорогою трафік росте, економіка оживає, з’являється малий бізнес. І за результатами поїздки, зустрічі з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою та дискусії з представниками районів і громад, можу сказати, що вони дійсно спрямували кошти на інфраструктуру, гроші працюють і якість робіт на високому рівні. Я спеціально їздив не найкращими дорогами і бачу, що треба зробити. Відверто кажучи, дороги Львівщини в кращому стані, ніж дороги півдня чи сходу України. Але зупинятися не варто, треба ремонтувати та будувати ще більше та краще. Саме за таким підходом майбутнє Львівської та всіх інших областей України», − підкреслив Володимир Омелян, підсумовуючи результати інспектування ходу робіт з відновлення автошляхів Львівщини.

Разом із Міністром інфраструктури дороги Львівщини інспектували народні депутати України Михайло Хміль та Михайло Бондар («Народний Фронт»). Володимир Омелян відзначив роль політичної сили «Народний фронт» у схваленні закону про Державний дорожній фонд: «Народний фронт» був тією рушійною силою, яка забезпечила створення Дорожнього фонду за підтримки інших політичних сил коаліції. Результат є, його бачить вся країна».



ВСІ Новини