Міністерство інфраструктури України


Державною авіаційною службою України проводяться позапланові перевірки повітряних суден українських авіаперевізників, у тому числі тих, що здійснюють нерегулярні перевезення

19 Липня 2018, 17:32

Відповідно до чинного законодавства одним із пріоритетних напрямів державного регулювання діяльності в галузі цивільної авіації є здійснення комплексних заходів щодо забезпечення безпеки польотів.

Цей напрям реалізується, зокрема, шляхом здійснення постійного нагляду та інспектування дотримання встановлених законодавством, у тому числі авіаційними правилами України, вимог.

Так, у період з 24.05.2018 по 13.07.2018 Державна авіаційна служба України провела 28 позапланових перевірок повітряних суден українських авіакомпаній.

За результатами цих перевірок виявлено 13 критичних недоліків,
43 суттєві недоліки та 39 незначних недоліків, які доведені до експлуатантів
у встановленому порядку.

На цей час експлуатанти усунули критичні недоліки та надали плани-графіки усунення суттєвих та незначних недоліків.

Такі процедури повністю відповідають європейським стандартам, зокрема програмі перевірок літаків на пероні SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft).

При необхідно зазначити, що такі перевірки проводилися раніше і будуть проводитися в подальшому відповідно до чинного законодавства.

Результати проведених інспекцій не можуть бути розголошені і використовується Державною авіаційною службою України виключно для виконання своїх завдань, пов’язаних з поліпшенням безпеки польотів.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29989.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове