Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Серпня 2018, 17:43
Версiя для друку


Необхідно вдосконалити порядок екологічного та радіологічного контролів суден у морських портах України, − Володимир Омелян

9 Серпня 2018, 17:43

Необхідно вдосконалити порядок екологічного та радіологічного контролів суден у морських портах України – це в інтересах усіх учасників ринку. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі в Американській торговельній палаті, яка відбулась 9 серпня 2018 року.

У зустрічі взяли участь Президент Американської торговельної палати Андрій Гундер, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитро Петренко, заступник Голови Державної екологічної інспекції України Віктор Канцурак, а також представники Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України, Державної прикордонної служби України та інші.

Учасники зустрічі обговорили питання врегулювання процедури здійснення екологічного та радіологічного контролів в українських портах, процедури відбору проб баластних вод.

«Захист екології, безперешкодний рух суден і дотримання інтересів держави – ключова мета вдосконалення екологічного та радіологічного контролів суден у морських портах України. Нам потрібно не збирати штрафи за недотримання норм екологічної безпеки, а, перш за все, попереджати такі випадки. Це в інтересах і бізнесу, і держави. Щоб це забезпечити, необхідно зробити процедури контролів суден і вантажів у морських портах максимально прозорими та зрозумілими. Тому всі відповідальні органи центральної виконавчої влади та представники бізнес-спільноти мають спільно відпрацювати проблемні питання та забезпечити безперешкодний експорт та імпорт товарів через морські порти», − наголосив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства інфраструктури зазначив, що всім зацікавленим сторонам, як з боку держави, так і бізнесу, варто вивчити європейський досвід і запровадити стандарти ЄС у процедурах екологічного та радіологічного контролів вантажів і відбору проб баластних вод суден у морських портах. Це повністю відповідатиме інтересам України у рамках виконання Угоди про асоціацію та прибере можливу корупційну складову, дозволить уникнути будь-яких подвійних трактувань запроваджуваних норм і правил.

«Необхідно швидше розробити простий і зрозумілий порядок взаємодії Адміністрації морських портів України та Державної екологічної інспекції України для забезпечення вільного судноплавства та своєчасного доставляння вантажів і водночас − дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища, недопущення випадків скидання суднами забруднюючих речовин у межах акваторії порту або неправомірних дій посадових осіб з боку держави чи приватних компаній», − підкреслив Міністр інфраструктури.



ВСІ Новини