Міністерство інфраструктури України


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із в.о. Спеціального представника Державного департаменту США з комерційних та ділових питань паном Скоттом Тікнором

25 Вересня 2018, 11:27

В рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки 24 вересня 2018 року Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів двосторонню зустріч з в.о. Спеціального представника Державного департаменту США з комерційних та ділових питань паном Скоттом Тікнором.

Сторони обговорили широке коло питань, зокрема, торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво України та США, залучення американських інвестицій та американську санкційну політику проти Російської Федерації.

Володимир Омелян наголосив, що США є важливим стратегічним партнером України: «У 2018 році зберігається тенденція минулого року щодо збільшення двостороннього українсько-американського товарообігу та українського експорту до США. За І півріччя 2018 року загальний товарообіг між Україною та США зріз у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – на 14%. Зростання обсягів американського імпорту до України зумовлено відновленням економіки нашої держави. Транспорт є однією із основних складових економіки країни. Щоб забезпечити сталий розвиток транспортного сектору, залучити іноземні інвестиції до України та забезпечити виконання найкращих європейських та міжнародних стандартів, Міністерство інфраструктури за підтримки ЄС розробило Національну транспортну стратегію України до 2030 - «Drive Ukraine 2030». Цей план передбачає здійснення великих інфраструктурних проектів. Ми хочемо дати нашим партнерам впевненість, що в Україну безпечно інвестувати, і нещодавній контракт Укрзалізниці із таким світовим гігантом, як General Electric – тому показник».

Окрему увагу під час зустрічі було приділено боротьбі із російською агресією. Володимир Омелян наголосив, що Російська Федерація, порушуючи основні принципи міжнародного морського права, створює додаткову напругу і дестабілізує ситуацію в морських портах України.

«Незаконне будівництво Російською Федерацією Керченського мосту, який встановив обмеження для суден, які йдуть до/з морських портів Маріуполь та Бердянськ, та постійні затримки суден для так званого огляду, створюють напругу в регіоні та заважають мирному судноплавству в північно-східній частині Чорного моря та Азовського моря. В результаті таких оглядів судна простоюють від декількох годин до декількох днів. Судновласники несуть значні втрати. Ми закликаємо світову спільноту підтримати зусилля української сторони у протидії Російській Федерації, інформувати міжнародне співтовариство про ситуацію навколо Азовського моря та Керченської протоки та сприяти захисту прав та інтересів України. І ми сподіваємось, що США залишаться одним із наших сильних партнерів у боротьбі проти незаконної агресії з боку Російської Федерації», - наголосив Міністр інфраструктури України.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30188.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове