Міністерство інфраструктури України


Федеральна авіаційна адміністрація США заявила, що три українські аеропорти, а також частина повітряного простору над Чорним морем будуть знову відкриті для здійснення польотів американськими авіакомпаніями, - Володимир Омелян

18 Жовтня 2018, 21:38

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Федеральна авіаційна адміністрація США дозволила американським авіакомпаніям та їхнім партнерам відновити польоти до трьох українських аеропортів, а також над частиною повітряного простору над Чорним морем.

Міністр інфраструктури України зазначив, що ухвалення такого рішення стало результатом проведених переговорів під час його нещодавного візиту до Сполучених Штатів Америки та завдяки активній роботі Державіаслужби України та Украероруху.

Рішення FAA дозволяє використовувати чотири маршрути у західній частині Сімферопольського району польотної інформації в міжнародному повітряному просторі, що перебуває під відповідальністю України. Ці маршрути зі спеціальними умовами планування і виконання польотів уведені Україною у серпні 2015 року для гарантування належного рівня безпеки польотів у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем з огляду на незаконні дії Російської Федерації.

«Крім того, рішенням FAA дозволено виконувати польоти на аеродроми «Харків», «Дніпро» та «Запоріжжя», на які також раніше поширювалась заборона», - повідомив Володимир Омелян.

Заборона FAA вперше була введена у квітні 2014 року після тимчасової окупації Автономної республіки Крим Російською Федерацією та одностороннього оголошення права на обслуговування повітряного руху в межах Сімферопольського району польотної інформації. Проте ні Міжнародна організація цивільної авіації (ІСАО), ні світова авіаційна спільнота не підтримала цих дій Росії, визнаючи Украерорух єдиним легітимним провайдером аеронавігаційного обслуговування в цьому районі. Заборона FAA була оновлена після катастрофи літака МН17 у липні 2014 року.

Проведений FAA аналіз підтвердив дієвість заходів, вжитих українською для мінімізації загроз безпеці польотів.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30280.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове